Ексклюзиви
четвер, 29 листопада 2012 23:10

Ірен Роздобудько порадила кожному українцеві прочитати Матіос, Забужко й Шкляра

Відома сучасна українська письменниця й журналістка Ірен Роздобудько вважає, що кожен українець має прочитати твори тих українських письменників, які пишуть на історичну тематику.

Про це вона сказала в коментарі Gazeta.ua.

"Я думаю, що кожен українець повинен прочитати таких суспільно-значущих письменників як Марічка Матіос, Оксана Забужко, Василь Шкляр, які роблять історичні якісь екскурси", - зазначила письменниця.

Вона також назвала власні твори, які могла б порадити для прочитання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ірен Роздобудько презентувала нову книгу з трьома своїми кращими детективами

"Якщо це політичний журналіст, я б запропонувала йому прочитати мій твір "Оленіум". На жаль, ця книга, якої вже немає в продажу, ще не застаріла й досі актуальна. Молодим журналістам я б порадила автобіографічну книгу "Переформулювання", - підкреслила Роздобудько.

За її словами, вона любить усі свої книжки, й хворіє ними.

"Але є книга, яка мені чомусь дуже подобається – це "Ранкове прибирання". У ній розповідається про українського пофігіста, який поїхав мандрувати світами, любить джаз. Якимись колізіями він опинився на Мальті, має там коханку. І раптом стається таке, що мусить відбутися з кожним із нас, коли ти починаєш задумуватися "хто ти, навіщо й що далі". Герой твору починає про це думати. Тож "Ранкове прибирання" також порадила б прочитати", - додала письменниця.

Зараз ви читаєте новину «Ірен Роздобудько порадила кожному українцеві прочитати Матіос, Забужко й Шкляра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі