четвер, 01 листопада 2012 07:15

Нову книжку Ірен Роздобудько охрестили психологічною прозою для дітей

Днями у київському видавництві "Грані-Т" вийшла дитяча повість письменниці Ірен Роздобудько "Арсен". Історія про підлітка, який страждає через розлучення батьків, стала 19-ю книжкою авторки.

— Писала її 2011-го, у лютому 2012-го здала до друку, — каже телефоном у середу Ірен Роздобудько, 49 років. — Закручена повість, написана для хлопців, які хочуть вирости справжніми чоловіками. Критики охрестили її психологічною прозою для дітей. Але хочу, щоб і батьки її почитали — багато корисного знайдуть. Давно хотіла написати про хлопчика з неповної родини. Розлучення вже не є сенсацією, але діти страждають через це. Батьки 13-річного Арсена розходяться, у тата нова сім'я. Ще молода і красива мати лишається сама. Хлопець починає бешкетувати, носити кульчики у вусі, відпускати волосся. Але потім розуміє, що треба дорослішати. Їде в село до дідуся й бабусі, де реанімує свого прапрапрадіда, якого 100 років уважали вбивцею. Є тут й історія дітей-сиріт, що живуть у цьому селі, й детективні елементи, кохання є, пізнавальні речі, навіть корида.

Цієї зими письменниця почала працювати над романом "ЛСД".

— Усього п'ять сторінок лишилося, відпрезентуюсь з "Арсеном" і сяду дописувати. Але видавати буду тільки на наступний вересень. Іще пограюся з ним. То буде суперова історія, на голову не надінеш, як моя бабуся каже. "ЛСД" розшифровується як "Ліцей слухняних дружин". Це — жіночий роман для чоловіків. ЛСД — то ліцей, де готують дружин для олігархів. Виховують їх на радянських постулатах, часів наших бабусь і мам, які стояли за спиною чоловіка і подавали рушника чи чарку. І досі в деяких сім'ях так дівчат виховують. Як у звіринці. Не хочу, щоб жінки були м'ясом для чоловіків.

Зараз ви читаєте новину «Нову книжку Ірен Роздобудько охрестили психологічною прозою для дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути