Ексклюзиви
середа, 28 листопада 2012 21:15

Ірен Роздобудько презентувала нову книгу з трьома своїми кращими детективами
15

Фото: Фото: Анатолій БАБАК
Леся Воронина
Ірен Роздобудько
Ірен Роздобудько

Відома сучасна українська письменниця й журналістка Ірен Роздобудько презентувала в Києві свою нову книгу "Останній ескорт у пастку".

Творчий вечір із письменницею і презентація її книги відбулася 27 листопада в кнайп-клубі "Купідон". "Останній ескорт у пастку" вважається подарунковим виданням творів, оформлене власними ілюстраціями авторки.

До видання увійшли три найвідоміші детективи Ірен Роздобудько: "Останній діамант міледі", "Пастка для Жар-Птиці" та "Ескорт у смерть". Ці твори відзначені на конкурсі "Коронація слова" й уже видавалися в 2000-х роках.

"Коли я взяла до рук цю книгу й дізналася, що Роздобудьчині детективи видали на такому рівні й у такому форматі, я вирішила, що вона вже практично досягла вершин Агати Крісті, – сказала на презентації дитяча письменниця й подруга авторки Леся Воронина. – Бо книга в такій твердій палітурці і так розкішно видана... Мені здається, це свідчення того, що Роздобудько здобула вже вершини детективної відомості й слави. Адже відчайдушні видавці, напевно, підрахували, чи буде ця книжка продаватися".

Сама Ірен Роздобудько розповіла, що перший роман, який входить до цієї книги, вона написала десь 12 років тому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нову книжку Ірен Роздобудько охрестили психологічною прозою для дітей

"Він тоді називався "Мерці". Цей роман у перший же рік "Коронації слова" завоював другу премію, призову, на яку я купила собі шкіряний костюм. Там була певна сума грошей, я їх отримала й відразу побігла на Петрівку й придбала цей костюм, який у мене є ще й досі. Насправді, це не так детективи, як моє ставлення до сьогодення, яке залишається в стосунках таким самим. За романом "Пастка для жар-птиці" у 2009 році зняли 4-серійний фільм, який називається "Пастка". Зняв його наш український режисер Сергій Лисенко, який переробив сценарій", – зазначила письменниця.

Вона також розповіла й про інші твори, що увійшли до нової книги.

"Ескорт у смерть" – це теж детектив із закрученим сценарієм. Тут просто страшна історія про те, як у місті раптом починають знаходити чоловіків-блондинів убитими з обрізаним волоссям. Цей роман теж став лауреатом "Коронації слова" і завдяки цьому видався", – сказала Роздобудько.

На її творчому вечорі, де зібралося близько 20-ти прихильників, продавали презентовану книгу за 80 гривень.

"Ці три детективи, які хитромудро Ірен об'єднала однією назвою "Останній ескорт у пастку", – це дуже майстерно і вправно закручені, цікаві, химерні, несподівані й часом просто фантастичні історії. Продемонструвавши свої вміння в детективному жанрі, Ірен почала писати розкішну психологічну прозу. Я думаю, що ті люди, які її читають, напевно, в цьому пересвідчилися, ознайомившись із 24-ма книгами Ірен Роздобудько", – зауважила Леся Воронина.

Зараз ви читаєте новину «Ірен Роздобудько презентувала нову книгу з трьома своїми кращими детективами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі