пʼятниця, 15 березня 2013 14:04

Під МВС принесли відра з "мусором": "Саме так українці ставляться до міліції"
11

Фото: Фото: Олеся Дубовик

Біля Міністерства внутрішніх справ у Києві патрулюють кілька десятків правоохоронців. Неподалік від будівлі стоїть ще 5 автобусів із "беркутівцями". До МВС підходять близько десяти молодих людей.

У руках вони тримають пластмасові відра. Всередині - у синіх сміттєвих пакетах купа паперу. Цей "мусор", за їхніми словами, символізує ставлення українців до правоохоронних органів. Саме тому вони принесли його до МВС у всесвітній день боротьби зі свавіллям правоохоронних органів.

Активістів зупиняє міліціонер. Попереджає, що на акції має бути збережено порядок і тоді вона пройде "нормально". За 15 хвилин молоді люди встановлюють звукопідсилюючу апаратуру і починають акцію.  До них приєднується ще близько десяти людей.

- Ми принесли смітники з "мусором". Цим ми показуємо символ сучасної української міліції. На жаль, смітники з "мусором" символізують ставлення людей до правоохоронців. Бо до міліції, на жаль, позитивного ставлення немає. Від міліції ніхто не чекає захисту. По суті зараз вона перетворилася на воєнізоване угруповання Партії регіонів, - каже представник "Чорного Комітету" Борис Тицький, показуючи на 7 відер зі сміттям перед собою. На кожному з них - наліпка із символами різних структур правоохоронних органів: "Беркут", "Барс", МВС, СБУ, ДАІ, "Грифон".

Активісти тримають фотографії  з зображенням сутички з "беркутівцями" під Гостиним двором і написом "Кияни все бачать - кияни не пробачать", фотографіями співробітників міліції, які були причетні до сутички і написом "Їх розшукують кияни". Дівчина у футболці із зображенням "Януковича із простреленої головою" тримає намальований від руки плакат: "Навіть собака - друг людини". Поряд ще один: "Кожному Захарченку по Запорожцю".

Перед пристуніми виступають організатори акціїю. Закликають чесних правоохоронців вірно служити саме народу і не перетворюватися на каральний орган. Зачитують свої вимоги:

- Ми вимагаємо звільнення всього керівництва міністерства внутрішніх справ та інших правоохоронних органів. Також ви вимагаємо деполітизацію, демілітаризацію та децентарлізацію правоохоронних органів. Вони мають працювати прозоро і відкрито. Також ми вимагаємо створення дієвої громадської ради, а не такою, яка є зараз.

Активісти беруть відра зі сміттям та ставлять їх під пам'ятник героям фільму Жеглову і Шарапову.

Також вони ставлять біля пам'ятника імпровізовану паперову табличку з написом "Міністерство всеукраїнського свавілля". На думку організаторів, саме так має називатися МВС.

- Народної довіри до цих пам'ятників у сотні разів більше, ніж до міліції. Бо вони (міліція) так захопилися воюванням, що почали воювати зі своїм народом, - пояснює керівник КУПРу Сергій Мельниченко і звертається до правоохоронців. - Ви маєте обрати - або служити так як тут (показує на памятник), або так, як тут зараз (показує на будівлю МВС).

До акції долучаються музиканти. Співають українські народін пісні. За півгодини акція завершується. усі присутні співають гімн України. Правоохоронці весь час мовчки спостерігають за дійством та ні на крок не відходять від мітингувальників.

Зараз ви читаєте новину «Під МВС принесли відра з "мусором": "Саме так українці ставляться до міліції"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути