вівторок, 12 березня 2013 14:04

Данилюк: "Нинішня генерація силовиків не готова служити в поліцейській державі"

Данилюк: "Нинішня генерація силовиків не готова служити в поліцейській державі"
Фото: tvi.ua

Правоохоронці в Україні не здатні розігнати 30-50 тисяч осіб, які вийдуть на вулиці.

Таку думку в інтерв'ю "Газеті по-українськи" висловив громадський активіст, координатор руху "Спільна справа" Олександр Данилюк.

На думку Данилюка, у разі революційного розвитку подій у 2015 році, для країни буде краще, якщо цей протест буде мирним.

"Ненасильницький спротив ефективніший. У Сирії люди взялися за зброю, і країна зараз у руїнах. А в Тунісі все відбулося швидко й нормально. Є ще свіжий приклад Лівія, де режим намагався застосувати силу проти мирного протесту, і програв", - наголосив він.

Активіст нагадав, що у 2004 році під час Помаранчевої революції у тодішньої влади були наміри силою розігнати Майдан, однак цього не допустили самі силовики. Те саме, на його думку, може відбутися і зараз.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Створення фінполіції остаточно перетворить Україну на поліцейську державу - нардеп

"У 2004 підрозділ "Барс" із бойовими набоями виїжджав із Василькова в Київ. Але офіцери придумали формальну причину, щоб не виконувати наказ — шлях їм перекрили десять автомобілів таксі. В результаті не доїхали, - розповів він. - Взагалі загальна кількість "беркутівців" в Україні — близько семи тисяч. Вони не здатні розігнати навіть 30-50 тисяч осіб, які вийдуть на вулицю. Таку кількість людей узагалі неможливо розігнати фізично. Їх складно навіть зрушити з місця. Для цього потрібно застосовувати спецзасоби, газ та гумові кулі".

Він зауважив, що крім того сучасні правоохоронці не здатні повністю підкорятися владі аж до насильницьких дій проти народу.

"Нинішня генерація силовиків не готова служити в поліцейській державі. Зараз немає навіть такого рівня цинізму в силових структурах, що був наприкінці 2004 року. Тоді в органах було чимало колишніх рекетирів, які мали досвід ставити людям на груди гарячі праски чи відрізати пальці. А зараз поприходили "діти незалежності", - зауважив Данилюк.

Повністю інтерв'ю читайте ТУТ.

Зараз ви читаєте новину «Данилюк: "Нинішня генерація силовиків не готова служити в поліцейській державі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути