вівторок, 19 лютого 2013 15:21

"Беркутівець" ударив мене з коліна. Лікарі складали ніс по частинах" - захисник Гостиного двору

"Беркутівець" ударив мене з коліна. Лікарі складали ніс по частинах" - захисник Гостиного двору
Лікарі хлопцю поставили на місце кістки. Зараз йому дуже важко говорити і дихати. Фото: facebook.com

Активіста Михайла Кублія, який захищав 18 лютого Гостиний двір, госпіталізували із переломом носа та чисельними забоями м'яких тканин тіла у дев'яту міську лікарню.

Там він пробуде найближчі п'ять днів. Після цього планує написати заяву на правоохоронців.

"Я разом із іншими активістами вчора захищав Гостиний двір. Коли "беркутівці" захопили приміщення, мене зловили, поклали на землю, сказали скласти руки за головою. Так пролежав хвилин 10-15. Після цього підняли і поставили до стіни. Вивернули кишені, все перевірили, але нічого небезпечного не знайшли і повернули назад. Після обшуку мені заламали руки, а голову опустили донизу. Саме у цей момент один із "беркутівців" ударив коліном мені в ніс. Відразу все попливло перед очима. Ніхто на мої крики не реагував. Запхали в "автозак" і повезли у відділення міліції", - розповів Gazeta.ua Михайло Кублій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Беркутівці" оточили Подільське райуправління, не пускаючи людей писати заяви на міліцію

Хтось із правоохоронців уже у відділку викликав швидку. Лікарі госпіталізували потерпілого в дев'яту міську лікарню.

"Учора мені поставили на місце кістки. Ніс повністю забинтований. Дуже важко говорити і дихати. Окрім того, ще є синці на ногах. Поки що не встиг зняти побої, бо для цього спочатку потрібно взяти довідку з міліції", - розповів про свої плани активіст.

Михайло навчається на першому курсі магістратури в Києво-Могилянській академії на спеціалізації "Археологія". За його словами, батьки та викладачі підтримують його громадську позицію.

"Батьки та однокурсники відвідували мене в лікарні. Вони позитивно ставляться до моєї громадської позиції, попри те, що це не завжди безпечно. Батьки розуміють, що потрібно захищати свою історію. Коли я захищав Андріївський узвіз, викладачі теж приходили підтримати акцію проти зносу старих будинків", - запевнив Михайло.

Зараз ви читаєте новину «"Беркутівець" ударив мене з коліна. Лікарі складали ніс по частинах" - захисник Гостиного двору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

270

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути