понеділок, 11 лютого 2013 13:55

За підняття бандерівського прапора депутата оштрафували на 119 гривень

Депутата тернопільської облради Володимира Стаюра оштрафували на 119 гривень за підняття червоно-чорного прапора на приміщенні обладміністрації в День пам?яті героїв Крут – 29 січня. „Свободівця" звинуватили в дрібному хуліганстві. Тернопільський міськрайонний суд визнав його вину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вибори не вихід – вихід боротьба", - автономи провели марш УПА

„Коли я прапор піднімав, охоронці з адміністрації мені супротиву не чинили. Але потім один з них оформив протокол. Судили по 173-тій статті – дрібне хуліганство. Прирівняли підняття прапора до образ людей і нецензурної лайки. Питаємося: в чому хуліганство? Міліція доводила, що це свавілля. Але ніде ж не написано що червоно-чорного прапора на будинку піднімати не можна" ? розповідає Gazeta.ua Володимир Стаюра.

Депутат планує подати апеляцію на рішення суду. Обурений ще й тим, що червоно-чорний прапор, піднятий на приміщенні ОДА, хтось вкрав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дарка Заблоцька: "Мій батько в 1933-му стріляв за Збруч голодним землякам картоплею з рогатки"

„Це був мій особистий прапор, і куди він подівся – невідомо. Вже за кілька годин після того, як я його встановив, на цьому місці почепили жовто-блакитний прапор. За стан споруди відповідає управління майнового комплексу облради, але я спецільно запитував керівництво, чи був наказ знімати прапор. Офіційно відповіли, що такого наказу не давали. Прапор, виходить, просто пропав", ? зазначає Стаюра.

Нагадаємо, червоно-чорний прапор вже висів на приміщенні Тернопільської ОДА з часу мітингу проти „мовного закону" і до Нового року. Однак, його зняли зі споруди на вимогу суду, до якого звернулася місцева прокуратура. 29 січня Володимир Стаюра вдруге встановив бандерівський стяг на фасад адміністрації, піднявшись до прапоротримача за допомогою драбини.

Зараз ви читаєте новину «За підняття бандерівського прапора депутата оштрафували на 119 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

40

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути