Ексклюзиви
четвер, 03 лютого 2022 13:25

Перед розмовою із Зеленським Макрон зателефонує Путіну та Дуді - ЗМІ

Перед розмовою із Зеленським Макрон зателефонує Путіну та Дуді - ЗМІ
Макрон планує поговорити з президентами України, Польщі та РФ. Фото: Reuters

Президент Франції Еммануель Макрон 3 лютого проведе телефонні розмови з президентом Володимиром Зеленським, президентом Польщі Анджеєм Дудою та президентом Росії Володимиром Путіним.

Головним предметом розмови стане деескалація ситуації на кордоні України, пише Le Figaro з посиланням на Єлисейський палац.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін поскаржився Макрону на ігнорування вимог РФ щодо "гарантій безпеки"

Спочатку Макрон зателефонує голові Європейської ради Шарлю Мішелю та Дуді - о 12:30. На вечір заплановані розмови з Путіним о 18:00 за європейським часом та із Зеленським о 19:15 (за Києвом о 20:15. - Gazeta.ua).

Основною темою розмов буде "пошук політичних умов для виходу з кризи" та "деескалація напруженості" на тлі можливого нападу Росії на Україну, повідомила пресслужба Макрона.

2 лютого президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден обговорив телефоном із Еммануелем Макроном нарощування військової присутності Росією біля кордонів України.

Раніше Макрон висловив припущення, що може відвідати Росію, де зустрітися з Володимиром Путіним і обговорить ситуацію навколо України.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц також заявив, що планує зустрітися з Путіним ыз тією ж метою. Зустріч має відбутися в Москві, але спочатку канцлер вирушить у США, щоб переговорити з Байденом.

Зараз ви читаєте новину «Перед розмовою із Зеленським Макрон зателефонує Путіну та Дуді - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути