пʼятниця, 03 серпня 2012 11:13

Спецтема: Луценко за ґратами

Печерський суд наперед знає вироку Луценку і тягне час - дружина екс-міністра

Печерський суд наперед знає вироку Луценку і тягне час - дружина екс-міністра
Ірина Луценко: не можна звинувачувати Печерський суд у дотриманні українського законодавства. Фото: oboz.ua

Судді Печерсього районного суду вже знають, яким буде вирок колишньому міністру внутрішніх справ Юрію Луценку.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказала його дружина Ірина Луценко.

"Жодним чином не можна звинувачувати Печерський суд у дотриманні українського законодавства, дотриманні кримінально-процесуального кодексу і його статей. На протязі цих двох процесів ми побачили, що повністю попирається український закон, не дотримується кримінально-процесуальний кодекс. Якщо б не було попереднього зафіксованого вироку, вони би були вимушені виправдати Луценка", - сказала вона.

За її словами, в судовому процесі перебувають ще двоє підозрюваних: висококласні спеціалісти, працівники Міністерства внутрішніх справ.

"Це еліта, так звані "слєдакі", люди, що займаються розкриттям серйозних злочинів, полковники і підполковники. Думаю, всьому суспільству зрозуміла вся абсурдність цього звинувачення . Єдина причина перекваліфікації справи на більш легкий злочин - це намагання затримати Луценка. Ці двоє хлопців ні при чому. Думаю, що силовики схаменулися , хочуть протягнути цей процес саме до 6 серпня. 6 серпня, як ви знаєте, виходять три роки давності за цей злочин. Це зроблено для того, щоб акуратно витягнути цих хлопців із процесу, залишивши за гратами лише Луценка. Ви знаєте весь процес як перший, так і другий направлений лише на його політичне переслідування, на ізоляцію, я не побоюся цього слова, суспільства від Луценка, як опозиційного лідера, який може дати серйозний бій нинішній антинародній владі", - додала Луценко.

Дружина екс-міністра також зазначила, що потерпілий Давиденко неодноразово як на процесі, так і телеграмою заявляв, що не вважає себе потерпілим, жодної шкоди йому, навіть моральної, не нанесено, він просить його не турбувати.

"А відтак людина не потерпіла і не хоче брати участь у процесі", - додала вона.

Нагадаємо, сьогоднішнє засідання у справі Луценка перенесене на 10 серпня.

В інтерв'ю журналістам прокурор Віктор Клименко зазначив, що причиною перенесення засідання була не неявка потерпілого Давиденка до суду, а відсутність даних про вручення йому повідомлення щодо дати засідання.

Зараз ви читаєте новину «Печерський суд наперед знає вироку Луценку і тягне час - дружина екс-міністра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути