четвер, 02 серпня 2012 10:53

Спецтема: Луценко за ґратами

Луценко не дуже задоволений списком Об'єднаної опозиції

Луценко не дуже задоволений списком Об'єднаної опозиції
До недоліків і помилок списку Луценко відніс мінімальну присутність громадських активістів. Фото: obozrevatel.com

Екс-міністр внутрішній справ Юрій Луценко розкритикував винесення на непрохідні місця у списку Об'єднаної опозиції Юрія Гримчака, Андрія Шкіля та Тараса Стецьківа.

Про це він написав у своєму блозі на Українські правді.

"Помилки – винесення в "зону ризику" активних бійців опозиції – Ю. Гримчака, А. Шкіля, М. Волинця. Ще більшим є непідтримка Т. Стецьківа як узгодженого кандидата по Львову... Це несправедливо і недалекоглядно. Відразу скажу, що я залишаю за собою право агітувати за Тараса", - повідомив Луценко.

До недоліків і помилок списку Луценко також відніс мінімальну присутність громадських активістів та те, що він не був оприлюднений заздалегідь.

"Радує, що в списку є О. Кужель, М. Княжицький, М. Джемільов, але мріялося і про М. Поповича, С. Грабовського, М. Мариновича, В. Кіпіані, М. Стріху та інших громадських активістів", - наголосив він.

"Системна проблема – те, що ці списки стали відомі в день проведення з'їзду "Батьківщини". Я вважав і вважаю, що їх потрібно було оприлюднити принаймні на 10-15 днів раніше. Це зняло б і помилки штабу, і емоції ображених", - написав екс-міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Опозиція фактично відкинула громадських активістів"

Водночас Луценко відніс до позитиву відсутність у списку одіозних і неприйнятних персон, на його думку, список на 90% виглядає згуртованим і перевіреним, а також те, що в ньому немає так званих олігархів.

"Це – правильний крок у напрямку від вождизму до ідеології. Хоча масовий бізнес-призов невідомих підприємців "Фронту Змін" несе в собі небезпеку "тушканізації", - написав він.

Щодо присутності своєї дружини Ірини Луценко у списку опозиції Луценко відзначив, що це не їхня ініціатива і підкреслив, що вона не буде символічною людиною в парламенті.

"В силу життєвих обставин Ірина пройшла зі мною всі тюремні й судові випробування. Думаю, що ніхто із депутатів краще за неї не знає що і – головне – як треба міняти в законодавстві для припинення безПРєдєлу кривосуддя в країні", - написав екс-міністр.

"Законопроект про механізм очищення силових структур і судів від тисяч негідників, причетних до порушення прав людини, встановлених Європейським судом, – її місія в парламенті. Цей закон має припинити "телефонне право" ГПУ та АП, відновити правосуддя для українців", - додав він.

Як відомо, у понеділок Об'єднана опозиція оприлюднила свій виборчий список.

Зараз ви читаєте новину «Луценко не дуже задоволений списком Об'єднаної опозиції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути