вівторок, 31 липня 2012 21:56

"У результаті "мудрої" політики опозиційних вождів, ми отримаємо в Раді пропрезидентську більшість" - політолог

"У результаті "мудрої" політики опозиційних вождів, ми отримаємо в Раді пропрезидентську більшість" - політолог
Фото: glavcom.ua

Складаючи такий список кандидатів у депутати, опозиція знову наступає на ті ж граблі.

Про це в коментарі Gazeta.ua заявив директор центру "Третій сектор" Андрій Золотарьов.

Відповідаючи на питання про те, як наявність родичів політиків в цьому списку вплине на результат виборів, зокрема Дружини Юрія Луценка, експерт відзначив, що виборці чекали від опозиції абсолютно іншої якості політики.

На питання про те, чому в списку немає родичів Тимошенко, Золотарьов сказав: "Відповідь на це питання міститься в колі чотирьох осіб: Яценюка, Турчинова, Мартиненка і Кожем'якіна, які формували список. Цей список залишив масу питань і проблем. Він не продемонстрував принципово нової якості політики, якої чекали від опозиції ".

"Якщо брати Дніпропетровськ, - додав політолог, - там виявилися два родичі: Андрій Павелко, зять Леоніда Сергієнка. Чи будуть вони послідовно наполягати на своїх позиціях, в мене є великі сумніви. Павелко молодий, але якось вже його "Фронт змін" в Дніпропетровську беззубий і лояльний до влади. Тому, цей список не відповідає очікуванням виборця".

В результаті, опозиція отримає не більше 80 місць в парламенті з цього списку.

"Де-факто по округах опозиція вже злила мажоритарку. У результаті такої "мудрої" політики вождів наших опозиційних, ми отримаємо в Раді пропрезидентську більшість ", - вважає він.

Крім того, в списку опозиції точно є потенційні тушки, вважає Золотарьов.

"Тобто, якщо ви берете собі Юлію Володимирівну на прапор, то не займайтеся мовою бізнесу рейдерством. Є певні правила хорошого тону. Є цілий ряд людей, які зарекомендували себе як послідовні політики, не порожні люди, яким слід було залишити можливість залишитися в прохідній частині списку. Замість цього ми побачили масу таких фігур, як наприклад, зараз замість Бережної в Раду  пройде Донець - інша гламурна блондинка, яка буде прикрашати цей список. Якщо врахувати, що за цю блондинку були заявлені серйозні аргументи, промовчимо які, то чому тоді немає останнього важковагового спонсора БЮТ Жеваго? Який не перебіг, не "затушкувался"? Проблема списку в тому, що в ньому, хоч і в меншій мірі, місце для тушок знайшлося. В такому форматі опозиція здійснює похід по тих же граблях", - підсумував політолог.

Зараз ви читаєте новину «"У результаті "мудрої" політики опозиційних вождів, ми отримаємо в Раді пропрезидентську більшість" - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути