пʼятниця, 27 липня 2012 11:54

Культурні та громадські діячі оголосили про спільний похід на вибори

Культурні та громадські діячі оголосили про спільний похід на вибори
Капранови не хочуть, щоб їх діти були кріпаками. Фото: kirovograd.comments.ua

Громадські та культурні діячі оголосили про спільний похід в політику та закликали колег приєднатися до них.

На прес-конференції у Києві про це заявили письменники брати Капранови, екс-голова МЗС Володимир Огризко, політолог Олександ Палій, поет та перекладач Рауль Чілачава та лідер Української платформи "Собор" Павло Жебрівський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Турчинов пропонує боротися із фальсифікаціями ще до виборів

Об'єднуватися громадські діячі планують саме на основі Української платформи "Собор". Ітимуть вони як за списком, так і на мажоритарних округах. Причиною такого рішення за словами братів Капранових, стало те, що 50% українців ще визначилися зі своїм рішенням за кого голосувати на парламентскьих виборах.

"Опозиція намагається не бачити цієї проблеми і планує мобілізувати виборців за допомогою технології "Або, або", - наголосив Дмитро Капранов, - хтось може заперечити, що у 2007 році за явки 22,9 мільйони опозиція виграла. Але не треба сподіватися, що рівень фальсифікацій буде таким самим - він буде нагадувати технології 2004 року".

У зв'язку з цим, організатори вирішили звернутися до всіх людей, яким не байдуже, до всіх моральних авторитетів суспільства та представників інтелігенції, спільно мобілізувати цих 50% людей.

"Закликаємо до співпраці усіх відомих і авторитетних людей з-поза політики. Тих, хто знайде у собі сили вийти з внутрішньої іміграції та зневіри, - йдеться у відкритому листі активістів. - Ми скликаємо тих, чиє головне багатство - репутація. Так само, як і основна цінність. Це стане ін'єкцією совісті для влади і країни".

Також учасники заходу наголосили, що ті люди, які не захочуть брати участь у політиці, можуть стати членами Наглядової ради: як під час виборів, так і надалі усі, хто ввійшов до списку, звітуватимуть Наглядовій раді і прийматимуть її вирок за результатами звіту. Будь-який вирок, аж до негайної відставки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бенюк піде другим номером від "Свободи", а Фаріон відправлять на округ

Громадські та культурні діячі запевнили, що готові зняти свої кандидатури на вибори за два тижні до голосування, якщо соціологія покаже, що до парламенту вони не потрапляють, на користь однієї із опозиційних партій.

Наразі вже є коло згодних взяти участь у цьому проекті із 20-30 людей. Та остаточно список буде оголошено 4 серпня на з'їзді партії Українська платформа "Собор".

"Це не для того, щоб піти у парламент, ми це робимо для того, щоб закликати авторитетних людей не бути байдужими. Питання стоїть жорстко і ми не хочемо, щоб наші діти були кріпаками", - пояснив свою позицію Віталій Капранов.

Також брати Капранови запевнили, що політики їх "не купили", і якщо Павло Жебрівський захоче очолити цей список, вони одразу всі звідти вийдуть.

"Українська платформа "Собор" - це майданчик для призову тих, кому не байдуже", - наголосив Жебрівський.

Зараз ви читаєте новину «Культурні та громадські діячі оголосили про спільний похід на вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути