пʼятниця, 01 березня 2019 10:33

Павло Букін спростував інформацію про купівлю "Оборонпромом" запчастин у Російській Федерації

Павло Букін спростував інформацію про купівлю "Оборонпромом" запчастин у Російській Федерації
Керівник ДП "Укроборонпром" Павло Букін назвав дані, оприлюднені в програмі "Наші гроші" щодо мільйонних схем із контрабанди та зловживань в оборонному комплексі, фейком та маніпуляцією. Фото: РБК-Україна

Керівник ДП "Укроборонпром" Павло Букін спростував інформацію, що українські оборонні підприємства здійснювали закупівлі військових комплектуючих у Російської Федерації. Про це він заявив в ефірі програми "Ехо України".

"Ми не купляли їх (запчастини) у Російської Федерації, ми купляли їх в Україні", - заявив керівник "Укроборонпрому", додавши, що з першого дня призначення на посаду він ставив питання щодо залежності від російських комплектуючих й що на сьогодні "70% залежності вже подолано".

"У нас були постачання запчастин походження із Російської Федерації. Це було потрібно й інколи виправдано навіть сьогодні... Нам потрібні все менше й менше, залишились найкритичніші речі – це авіація", - заявив Букін.

На запитання щодо фактів поставки неякісних запчастин, які було оприлюднено у програмі "Наші гроші", Павло Букін категорично спростував можливість неналежної якості.

"Інформацію про неналежну якість запчастин я категорично спростовую, це неможливо. У нас в армії досить ефективні механізми контролю якості. Контроль якості надвисокий", - заявив посадовець.

Також Павло Букін заявив, що дані, оприлюднені в програмі "Наші гроші", є фейком та маніпуляцією.

"Ці звинувачення не відповідають дійсності, вони є маніпуляцією даними невідомого походження, свою ж причетність до цього я навіть не буду коментувати – це повний фейк… Мета цього всього – досягнути резонансу у суспільстві", - прокоментував Букін.

Нагадаємо, 25 лютого журналісти "Bihus.info" опублікували розслідування, в якому розповіли, що керівництво "Укроборонпрому" було безпосереднім учасником мільйонних схем із контрабанди та зловживань в оборонному комплексі.

27 лютого стало відомо, що директор ДП "Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені Морозова" Олексій Бабіч та директор ДП "Ізюмський приладобудівний завод" Сергій Філоненко рішенням керівника "Укроборонпрому" Павла Букіна "для забезпечення розслідування правоохоронними органами" були відсторонені від посад.

Зараз ви читаєте новину «Павло Букін спростував інформацію про купівлю "Оборонпромом" запчастин у Російській Федерації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути