пʼятниця, 31 липня 2009 16:35

Патріарх Кирило подякував Януковичу за пожертвування

Патріарх Кирило подякував Януковичу за пожертвування

Патріарх Московський і всієї Русі Кирило вдячний лідерові Партії регіонів Віктору Януковичу за пожертвування на спорудження православних монастирів. Про це повідомила прес-служба ПР.

У проповіді після закінчення богослужіння у Свято-Успенському Ніколо-Васильєвському монастирі (Донецька область) Кирило зазначив, що вважає великим надбанням побудову цієї духовної обителі у місці, яке раніше було пусткою.

"Особливу подяку хотів би висловити на адресу жертводавців - тих, хто допомагав - Віктора Януковича та багатьох інших, імен яких я не знаю, але які залишали тут не лише свої кошти, але й частину свого серця", - сказав патріарх.

За словами Кирила, він був особисто знайомий з покійним батьком Зосима, який був духовним наставником лідера ПР і похований на території даного монастиря.

У свою чергу, Янукович заявив, що Свято-Успенська Святогірська лавра сприятиме єднанню українського народу, зазначивши потім, що, перебуваючи тут, у лаврі, він зустрів дуже багато паломників зі Закарпатської, Чернівецької, Львівської, Полтавської, Луганської, Запорізької та інших областей України. Крім того, за його словами, у лавру прибуло багато паломників із Росії, зокрема, з Бєлгородської, Воронезької та Курської областей.

"Це демонструє єдність православної церкви і єдність слов"янських народів", - сказав Янукович.

Відповідаючи на запитання про те, яку роль відіграв у його житті отець Зосима, лідер ПР сказав: "Отець Зосима був тим, хто привів мене до Бога. Він залишив багато своїх духовних чад на цій землі. Він був людиною великої життєвої сили, справжнім другом і вчителем".

Янукович також наголосив, що отець Зосима попереджав його про те, що в Україні настають важкі часи. Однак, за словами лідера ПР, труднощі, що випали на долю українського народу, будуть подолані, і Україна стане сильною демократичною країною.

Як повідомлялося, Янукович вважає, що візит в Україну патріарха Московського і Всієї Русі Кирила сприятиме об"єднанню країни.

Кореспондент
Зараз ви читаєте новину «Патріарх Кирило подякував Януковичу за пожертвування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути