четвер, 30 липня 2009 11:53

На Західній Україні неможливо побудувати хоча б один храм - Кирило

На Західній Україні неможливо побудувати хоча б один храм - Кирило

Патріарх Московський і всія Русі Кирило нарікає на те, що влада в Західній Україні не дає православним можливість будувати храми.

"Ну хіба нормально, що Православна церква Московського патріархату не має справжнього кафедрального собору в Львові! Хіба нормально, що неможливо (в Західній Україні - ред.) побудувати жодного храму, не даються ділянки землі!" - заявив патріарх в інтерв"ю телеканалу "Вести".

За його словами, "це зовсім не діло, це тільки розвиває відчуття неприязні".

"І тому я вважаю, що всі ці питання треба регулювати. І тут величезна відповідальність місцевої влади. З тим, щоб всі ті общини, які живуть ось в цих місцях, щоб вони відчували себе комфортно", - заявив голова Російської церкви.

Відповідаючи на питання про взаємини православних і греко-католиків на Україні, патріарх Кирило відзначив, що це питання слід розглядати в контексті взаємин Православної церкви і Католицької.

"Як ви знаєте, зараз здійснюється богословський діалог. Ми сподіваємося, що в рамках цього діалогу багато питань вдасться нам прояснити. Ну, а коли діалог приведе до реальних позитивних зрушень у взаєминах Церков Сходу і Заходу, тільки один Господь знає", - сказав він.

Візит патріарха Кирила на Україну почався 27 липня і продовжиться до 5 серпня. Візит в Донецьку область завершиться 31 липня.

За матеріалами офіційного сайту УПЦ в Західній Україні знаходиться вісім кафедральних соборів. У Львові його дійсно немає, але місто ніколи не було "православним" - там завжди переважали католицька церква та УГКЦ.

Вести, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «На Західній Україні неможливо побудувати хоча б один храм - Кирило». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути