середа, 21 листопада 2012 06:42

Парубій: Закон про мови у дитсадках суперечить Конституції України

Парубій: Закон про мови у дитсадках суперечить Конституції України
Фото: vgolos.com.ua

У висновках Головного науково-експертного управління Верховної Ради України говориться, що воно не підтримує прийняття законопроекту №9714 щодо обрання батьками мови виховання дітей в дитсадках.

Про це в ефірі "5 каналу" повідомив нардеп-"нунсівець" Андрій Парубій.

"В мене на руках висновок експертного управління ВР України, і вони зазначають, що цей закон суперечить Конституції України, бо власне в законопроекті не передбачено і не захищено функціонування державної мови. Експертне Управління не підтримує прийняття цього законопроекту у запропонованому вигляді. Фактично це була чергова спроба скоїти злочин", - розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колишній нардеп обізвав чинну Раду "куркою з відрубаною головою"

"Знову голосували чужими картками. Я спеціально пішов в сектор Партії регіонів та комуністів, і сказав їм зупинитись. Мало того, що вони не набрали достатньо голосів, вони вирішили повторно голосувати, але, за законом, якщо не має достатньої кількості голосів, то законопроект є відхиленим. Вони ж у своєму стилі "гоп-стоп" знов поставити його на голосування", - додав Парубій.

Нагадаємо, вчора Верховна рада не прийняла законопроект Вадима Колесніченка №9714 щодо обрання батьками мови виховання дітей в дитсадках. За відповідний законопроект проголосувало 213 карток народних депутатів при необхідних 226.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт: На закон про введення біометричних паспортів може негативно вплинути український менталітет

Як відомо, законопроект №9714 передбачав можливість права вільного вибору батьками мови виховання їх дитини. Крім того, він би дозволив створювати у дошкільних навчальних закладах окремі групи, в яких виховання здійснюється регіональними мовами або мовами меншин.

Зараз ви читаєте новину «Парубій: Закон про мови у дитсадках суперечить Конституції України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

56

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути