вівторок, 20 листопада 2012 23:19

Експерт порадив опозиції поторгуватися з ПР щодо спікера

Експерт  порадив опозиції поторгуватися з ПР щодо спікера
Ігор Коліушко: "опозиція має грати свою гру, аби не грали нею". Фото: tvi.ua

Опозиція може спробувати нав'язувати владі свій порядок денний, якщо вона буде діяти консолідовано.

Про це на круглому столі "Україна після виборів: оцінка та прогноз"  сказав політолог Ігор Коліушко.

"Опозиція має два сценарії поведінки і, на жаль, для самої опозиції обидва ці сценарії приведуть її до занепаду, - наголосив він. - Перший сценарій – спробувати все ж конструктивно поводити себе зараз у парламенті".

Так, на думку експерта, опозиція може спробувати вести діалог із владою так, щоби будучи в меншості, формувати порядок денний.

"Є багато дуже цікавих ідей. Можна було б зараз опозиції поторгуватися за посаду голови Верховної Ради. Наприклад, з одного боку вести перемовини з Партією регіонів про те, що "ви, як найбільша фракція, певно, маєте на це право (ставити спікером свою людину, – ред.), але у вас не вистачає голосів, а ми проголосуємо за кандидатуру з ваших, якщо це не буде якийсь крайній українофоб і т.д.".  З іншого боку, можна вести аналогічний діалог з комуністами і казати: "Давайте виберемо керівництво Ради без "Регіонів",- розповів Коліушко.

Він додав: "Ця гра має підстави, але для цього опозиція має бути консолідованою, щоби вони грали цю гру, а не ними грали".

"Якщо вони не зможуть грати в такі конструктивні ігри, нав'язувати свою волю і свій порядок денний у ВР, тоді вони рано чи пізно неминуче повернуться о того сценарію (другого), як поводилася опозиція у попередньому парламенті – просто все заперечувати", - підкреслив експерт.

Але обидва ці варіанти можуть закінчитися, на думку Коліушка, не дуже позитивно для опозиції:

"Справжнього покращення найближчі роки не буде і тому звичайно народ буде звинувачувати всіх. І якщо опозиція піде першим шляхом – її будуть звинувачувати у колабораціоні?змі, а в другому варіанті - її будуть звинувачувати в політичній імпотентності".

Зараз ви читаєте новину «Експерт порадив опозиції поторгуватися з ПР щодо спікера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути