пʼятниця, 11 лютого 2011 10:43

Парубій: "Карпачова повинна відповісти за "тризубівців" у парламенті"

Парубій: "Карпачова повинна відповісти за "тризубівців" у парламенті"

Народний депутат від "Нашої України" Андрій Парубій звернувся до Уповноваженого ВР з прав людини Ніни Карпачової із проханням посприяти припиненню протизаконних дій слідчих органів проти членів ВО "Тризуб", затриманих за фактом "зрізання голови бюсту Сталіна в м. Запоріжжя" 28 грудня 2010 року.

Як повідомила прес-служба "Нашої України", у своєму зверненні Парубій закликав Карпачову здійснювати парламентський контроль

за додержанням конституційних прав і свобод людини і громадянина в Україні.

Зокрема, політик вимагає відреагувати на заяву В. Лабайчука та його адвоката В. Ніказакова щодо застосування психічного та фізичного насильства, факти якого зафіксовані в протоколі від 25 січня 2011 року, який склав слідчий прокуратури м. Запоріжжя Олексій Клименко.

Також депутат просить взяти під особистий контроль ситуацію щодо дотримання прав заарештованих членів ВО "Тризуб" та зробити відповідну заяву на черговому пленарному засіданні Верховної Ради України.

"Про результати розгляду цього звернення прошу повідомити мене та

громадськість у передбачений законом термін", - йдеться у депутатському зверненні.

За словами Парубія, під слідством перебувають і потребують правового захисту наступні члени ВО "Тризуб": Дмитро Ярош, Андрій Тарасенко, Сергій Борисенко, Ростислав Винар, Андрій Стемпіцький, Степан Бичек, Пилип Таран, Анатолій Онуфрійчук, Віталій Вишнюк, Василь Лабайчук, Василь Абрамів, Олексій Зануда, Ігор Загребельний, Юрій Пономаренко, Роман Хмара, Віталій Давиденко, Едуард Андрющенко, Артем Циганок.

Як повідомлялось раніше, стосовно затриманих націоналістів допускаються грубі порушення прав.

Зараз ви читаєте новину «Парубій: "Карпачова повинна відповісти за "тризубівців" у парламенті"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути