Ексклюзиви
середа, 09 лютого 2011 17:43

"Тризуб" звинуватив у підриві пам'ятника Сталіну ФСБ

"Тризуб" звинуватив у підриві пам'ятника Сталіну ФСБ

Пам'ятник Сталіну в Запоріжжі підірвали представники російських спецслужб.

Таку думку висловив на зібранні представників націоналістичних організацій в Тернополі один із засновників ВО "Тризуб" Іван Сута, повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

"Росія тріщить по швах. Її "кагебешне" правління розуміє, що єдиний вихід для них, щоб зміцнити свою імперію – це приєднати до неї Україну. Саме тому зараз російські спецслужби роблять все, щоб сіяти в Україні розбрат", — заявив націоналіст.

"Тризубівець" вважає, що утримання протягом місяця під вартою активістів організації пішло тільки на шкоду режиму Януковича. Завдяки цим політичним репресіям почався процес консолідації націоналістичних сил в України. На думку політика, авторитет команди Януковича падає.

"Я два дні був на підприємницькому майдані і почув, що зараз думають про Януковича люди, які за нього голосували. Що там казати, от недавно в Запоріжжі побачив на стіні велике графіті "Чем больше мы ненавидим Януковича, тем больше уважаем Бандеру", — розповів Сута.

На думку націоналістів, встановлення пам'ятника Сталіну в Запоріжжі не підтримала більшість населення міста.

"Під час відкриття пам'ятника навкруг нього виставили кордон охоронців, так що старі комуністи не мали як поставити до постаменту квіти", — сказав "свободівець" Олексій Бицюра. Минулого року він очолював в Запоріжжі виборчий штаб кандидата в президенти Олега Тягнибока.

Те, що під час відкриття пам'ятника Сталіну померла стара комуністка, націоналісти вважають знаком. Мовляв, пам'ятник у цьому місці не потрібен.

Нагадаємо, 9 лютого минає місяць з дати масового затримання міліцією активістів ВО "Тризуб". Зараз під арештом у Запоріжжі утримують 14 членів цієї організації.

Зараз ви читаєте новину «"Тризуб" звинуватив у підриві пам'ятника Сталіну ФСБ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути