Ексклюзиви
середа, 17 жовтня 2012 16:29

Партія регіонів у рекламі про Кличка показала свою слабкість - експерт

Партія регіонів у рекламі про Кличка показала свою слабкість - експерт
"Ролик ПР про Кличка - це помилка, він спрацює на користь УДАРу" - Гайдай

Партія регіонів у рекламному ролику апелює до партії Віталія Кличка УДАР, закликаючи за неї не голосувати.

Політтехнолог Сергій Гайдай пояснив, що таким чином влада показує свою слабкість та програш перед молодою і ще не потужною партією.

"Такий ролик - це велика помилка. По-перше, помилка щодо цільової аудиторії. На кого цей ролик розрахований? На тих, хто голосуватиме за Партії регіонів, але він може проголосувати за УДАР? Навряд чи. Зараз всі вже визначилися з вибором. В основному за партію УДАР голосують ті, хто має недовіру до всіх інших", - наголосив він.

Водночас, за словами експерта, недовіри до УДАРу фактично немає, бо у нього немає фактичної історії, немає за що висувати їм претензії.

"Тому, по-перше, ці аргументи, які там сказані — вони не будуть почуті. По-друге, це мобілізує усіх, хто хотів голосувати за УДАР. Тому що їхній основний конкурент — це об'єднана опозиція "Батьківщина". А Об'єднана опозиція може сказати, що УДАР працює на владу, бо забирає у неї голоси. Але після цього ролику однозначно видно, що УДАР проти влади, тому що влада проти УДАРу. Виходить, що такий ролик - це реальна допомога УДАРу", - пояснив Гайдай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кличку передвиборна кампанія обійдеться в 100 млн грн

Політтехнолог додав: "Цей ролик позиціонує партію УДАР як супротивника чинної влади. І по-друге, це проблема для самої ПР. Партія влади повинна себе позиціювати як лідер, як найпотужніша і найсильніша партія. Якщо потужний противник першим нападає на супротивника, якого позиціонує як більш слабкого — то це визнання своєї поразки. Сильна публічна сила не може критикувати в прямому ефірі, напряму партію, яка за неї молодша, яка тільки починає, яка з нею конкурує. Це велика помилка".

Таким чином, партія влади, за словами експерта, фактично призначила УДАР лідером.

"Тепер багато з тих, хто вагався, будуть голосувати за УДАР, бо його критикує Партія регіонів. Ну і сама Партія регіонів виглядає не дуже. Треба використовувати телевізійний ефір для того, щоби розповідати, що вони зробили як чинна влада. А що ми бачимо? Постійна критика тих, хто був до них, а тепер ще й критика тих, яких не вважають на сьогодні суперниками. Це позиція слабкого політичного інтригана", - підкреслив Гайдай.

Зараз ви читаєте новину «Партія регіонів у рекламі про Кличка показала свою слабкість - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

51

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути