четвер, 09 травня 2013 06:52

Партія регіонів штампує 5% популізму і 95% корупції — Палій

Партія регіонів штампує 5% популізму і 95% корупції — Палій
Олександр Палій. Фото: 2008.dif.org.ua

Парламентська більшість приймає закони за наступною пропорцією: 5% – це популізм, а 95% – це корупція, хабарництво і монополізм.

Про це в ефірі телеканалу ТВі заявив політолог Олександр Палій.

"Коли зараз депутати говорять, що вони наприймали 300-500 законів і вихваляються цим, то це цілковита маячня. Бо завдання депутатів – не прийняти гору макулатури, а прийняти два-три-чотири нормальні закони за сесію чи рік, а у решті випадків здійснювати контроль за виконавчою владою, контролювати її діяльність", - пояснив експерт.

За його словами, в Україні нічого подібного не відбувається. "Парламентська більшість штампує рішення десь у такій пропорції: 5% – це популізм, а 95% – це корупція, хабарництво, монополізм та прямий і неприкритий лобізм", - наголосив Палій.

Він додав, що сьогодні основна заява в країні належить віце-прем'єру Арбузову, й стосується вона того, що необхідно приймати рішення щодо закону про газотранспортну систему.

"У ньому дозволяється оренда і продаж не тільки газотранспортної системи, а взагалі будь-чого в країні за рішенням Верховної Ради. А вона збереться де завгодно – на Банковій чи ще десь. От зійдуться сорок депутатів і скажуть, що вони – Верховна Рада. І за таким механізмом у нас буде за відкати розпихуватися державна власність", - підкреслив політолог.

На його переконання, у цій ситуації потрібно зупиняти свавілля.

"І зупиняти доволі жорстко. Але я не впевнений, що опозиція зараз може бути адекватною тій ситуації, яка складається", - додав Палій.

Зараз ви читаєте новину «Партія регіонів штампує 5% популізму і 95% корупції — Палій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути