вівторок, 30 жовтня 2012 13:36

Парламент оновиться і буде працювати над соціально-економічними законами - Копатько

Парламент оновиться і буде працювати над соціально-економічними законами - Копатько
Євген Копатько. Фото: cn.com.ua

Після виборів парламент суттєво оновиться. Відбувається певна ротації людей, які зайшли за партійними списками і за мажоритарних округах. Про це Gazeta.ua заявив керівник соціологічної групи "Ресеч анд Брендінг Груп" Євген Копатько.

"Набрали більше голосів дві полярні сили - комуністи і ВО "Свобода". Вже не буде тієї конфігурації парламенту, яка була. Це означає, що змінити виборче законодавство було знаковим рішенням. Бо розділення в парламенті на два конфронтаційних табору позначалися і на політичній, і економічній ситуації. На це протистояння було витрачено дуже багато енергії, ресурсів і часу. І поки ми один з одним воювали, світ пішов далеко вперед. І ця проблема для країни постало дуже гостро", - сказав Копатько.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На тлі того, що заявило ОБСЄ, для опозиції постав серйозний виклик — експерт

На його думку, формальна більшість може сформуватися навколо партії влади, а інше коло впливу може бути сформовано навколо УДАРу. Утім, зараз це не можна буде ділити парламент лінійно на владу і опозицію.

"Депутати мають співпрацювати одне з одним, бо інших не буде. Якщо вони не підуть на компроміс, у нас буде черговий парламентська і політична криза. Гадаю, вони сфокусуються на законотворчій діяльності. Зараз найбільше значення мають соціальні тренди, які матимуть вплив рівень життя. Також важливою є економічна співпраця Європи та Росії", - наголосив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Свобода" хоче заборонити комуністичну ідеологію

Він нагадав заяву віце-прем'єра Сергія Тигіпка про можливі ротації в уряді. З точки зору Копатько, хоча парламент і буде мати на склад уряду вплив, останнє слово у кадрових змінах буде за президентом. "Сподіваюся, що це будуть умілі і в хорошому сенсі агресивні люди, спроможні вирішувати соціальні питання", - резюмував соціолог.

Зараз ви читаєте новину «Парламент оновиться і буде працювати над соціально-економічними законами - Копатько». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути