Ексклюзиви
вівторок, 22 квітня 2008 15:57

ПАРЄ проти референдуму за Конституцію України

Рада Європи не сприймає ідею ухвалення нової редакції Конституції в Україні шляхом всенародного референдуму. Про це журналістам заявив член постійної делегації Верховної ради України в ПАРЄ, народний депутат від БЮТ Валерій Пісаренко. За його словами, делегати ПАРЄ негативно сприйняли можливість ухвалення змін в Конституцію України шляхом референдуму.

У свою чергу, член постійної делегації ВР в ПАРЄ Сергій Головатий заявив, що делегати ПАРЄ "зітхнули з полегшенням", коли дізналися про рішення КСУ. Він також відзначив, що під час обговорення даної ситуації делегати ПАРЄ висловили загальну думку щодо того, що Національна конституційна рада не може бути фундаментом для підготовки нової редакції Конституції. "Всі представники ПАРЄ виразили чітке переконання, що будь-які зміни в Конституцію України повинні бути внесені виключно через український парламент", - сказав Головатий, повідомляє РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «ПАРЄ проти референдуму за Конституцію України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути