пʼятниця, 07 вересня 2007 15:17

Пам"ятник жертвам "бандерівців" відкриють у Сімферополі

У Сімферополі представники КПУ наступного тижня відкриють пам"ятник, загиблим від рук "бандерівських бойовиків". Про це повідомляє прес служба народного депутата 5-го скликання Леоніда Грача (фракція КПУ).

У повідомленні сказано, що пам"ятник буде встановлений за засоби, зібрані кримчанами та комуністами України.

"Він (пам"ятник) стане данню пам"яті подвигу радянських людей, які перемогли фашизм, символом опору спробам "помаранчевої" влади виправдати посібники фашизму, затвердити націоналістичну ідеологію як державну, відмовитися від власної історії і культури заради можливості стати сателітом Вашингтона", - сказано в повідомленні.

Планується, що відкриття пам"ятника відбудеться 14 вересня в 14.00.

Степан Бандера очолював Революційний Провід Організації українських націоналістів. Його опонентів об"єднав Андрій Мельник. Пізніше Бандера став лідером (головою ОУН), був убитий агентом КГБ СРСР Сташинським у 1959 р. в Мюнхені.

ОУН і її армія-УПА- боролася за незалежну Україну, називаючи супротивниками як німецьку, так і Червону армії. Підпілля ОУН-УПА діяло в Україні до середини 1950-х років.

До сьогоднішнього дня ветерани ОУН-УПА - бендерівці тамельниківці - практично не контактують, відстоюючи свою правоту.

Монументи Бандери є в Івано-Франськівській області, с. Дублянах на Львівщині, в м. Дрогобичі. Планується встановити пам"ятники в Львові і Тернополі, повідомляє Інтерфакс.



Зараз ви читаєте новину «Пам"ятник жертвам "бандерівців" відкриють у Сімферополі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути