субота, 20 квітня 2013 00:07

Паломникам Холодного Яру обіцяють на дорогах міліцейські блокпости

Паломникам Холодного Яру обіцяють на дорогах міліцейські блокпости
Учасники вшанувань у Холодному Яру. Фото: gazeta.ua

Влада Черкаської області наказала представникам правоохоронних органів не пропускати сьогодні-завтра автобуси з українськими паломниками до Холодного Яру, де 20-21 квітня відбудуться вшанування борців за волю України різних епох.

Зокрема, як стало відомо Gazeta.ua, представники громадських організацій повідомляють, що голова Черкаської обласної державної адміністрації Сергій Тулуб наказав керівникам районів Черкащини за допомогою міліції не пускати автобуси на урочистості у Холодному Яру.

"Тулуб довго вагався, яку ж тактику йому вибрати – з одного боку, якби не годиться зривати вшанування на честь гетьмана України Богдана Хмельницького, козацьких отаманів Максима Залізняка та Василя Чучупака. Але, з іншого боку, цей захід проводить опозиція, та ще на території, за яку він відповідає перед Партією регіонів", - розповіли активісти.

"Тож Сергій Тулуб ухвалив "соломонове рішення": дав добро на участь у заходах керівникам Чигиринського району, на території якого відбудеться народне свято, але наказав керівникам інших районів Черкащини за допомогою міліції не допускати автобуси з українськими паломниками до Холодного Яру", - додали вони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Марш вишиванок та освячення зброї: Холодний Яр збирає українських націоналістів

Водночас, за інформацією націоналістів, у райцентрі Кам'янка на співбесіду в міліцію викликались керівник кам'янської організації ВО "Свобода" Сергій Воронов та отаман місцевої козацької організації Олександр Зайцев.

Крім того, за деякими даними, міліція здійснює тиск не тільки на тих, хто хоче взяти участь у вшануваннях борців за волю України, але й на автоперевізників. За словами Воронова, активісти ВО "Свободи" отримали низку відмов від приватних автоперевізників, яких залякала черкаська влада.

Співзасновник громадської організації " За місцеве самоуправління" Оксана Епишина у Facebook також заявила: "Міліція повідомила, що блокуватиме рух у напрямку Холодного Яру, щоб завадити учасникам заходу добратись до місця подій!"

Організатори та учасники заходу закликали фіксувати на камери та фотоапарати всі спроби офіційних осіб перешкоджати вільному волевиявленню громадян на їхньому шляху до Холодному Яру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Холодному Яру повстанці "порубали" більшовиків

Як відомо, 20 – 21 квітня 2013 р. на Чигиринщині — у селах Медведівка, Івківці, Мельники та на хуторі Буда — відбудуться вшанування борців за волю України різних епох – гетьмана України Богдана Хмельницького, керівника гайдамацького повстання 1768 року Максима Залізняка та отамана полку гайдамаків Холодного Яру Василя Чучупака.

Заплановано, що в урочистостях візьмуть участь заступник голови Верховної Ради Руслан Кошулинський, лідер ВО "Свобода", народний депутат Олег Тягнибок, голова парламентської фракції ВО "Батьківщина" Арсеній Яценюк, народні депутати Микола Томенко, Ірина Фаріон та Юрко Сиротюк.

Зараз ви читаєте новину «Паломникам Холодного Яру обіцяють на дорогах міліцейські блокпости». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути