Ексклюзиви
четвер, 04 лютого 2021 12:46

ОПЗЖ чекає доля Компартії

ОПЗЖ чекає доля Компартії
ОПЗЖ втрачає інструменти для пропаганди, каже експерт.

Рішення президента Володимира Зеленського про санкції щодо нардепа з ОПЗЖ Тараса Козака і телеканалів ZIK, NewsOne та "112 Україна" може суттєво вплинути на подальшу долю антиукраїнських політиків. Про це Gazeta.ua сказав політтехнолог Віталій Бала.

"Президент Зеленський проявив себе як такий, що дбає про національну безпеку України. XXI століття важливою складовою нацбезпеки є інформаційна. Мотиви і причини, про які багато говорять, є другорядними. Головне - що рішення ухвалено.

Тепер треба, щоб не було задньої, щоб все не повернулося у статус-кво", - каже експерт.

Рішення про санкції має комплекс причин: "Які спонукали саме зараз. Як і бажання співпрацювати з новою адміністрацією США. Так і бажання убезпечити себе від майже обливання лайном з боку цих телеканалів.

Усередині ОПЗЖ - напруга. Є 2 групи. У такий спосіб група Медведчука стає слабшою. Що дає можливість іншій групі Льовочкіна-Бойка стати більшими бенефіціарами.

Весь комплекс питань збігся в одну точку".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардеп Козак пов'язаний із бойовиками - ЦПК

Рішення про санкції може суттєво вплинути на подальшу долю антиукраїнських політиків й антиукраїнської політсили, говорить Віталій Бала.

"Є певна межа - 25 відсотків, які можуть голосувати за партію, яка пропонує мир, дружбу з агресором. Електоральне поле розтягнуте по різних партіях, які десь схожі з ОПЗЖ. Це рішення (про санкції. - Gazeta.ua) може стати початком завершення ОПЗЖ.

Коли Комуністична партія в Україні стала заборонена, то втратила інтструменти для свого просування, її рейтинг зійшов до 0.

Ті, хто голосують чи хочуть проголосувати за ОПЗЖ - жертви пропаганди".

"США підтримали санкції. Для України - це хороший сигнал. Він унеможливить Зеленському змінити своє рішення", - резюмує політтехнолог.

2 лютого президент Володимир Зеленський наклав санкції на народного депутата від ОПЗЖ Тараса Козака терміном на 5 років. Також на 5 років запроваджені санкції проти "112 Україна", NewsOne та ZIK.

За повідомленням ЗМІ, підставою для запровадження санкцій проти Козака і пов'язаних з ним юридичних осіб стало розслідування, проведене спецслужбами України. Під час якого встановлено, що схеми з поставками вугілля з окупованих територій сприяють фінансуванню тероризму.

Зараз ви читаєте новину «ОПЗЖ чекає доля Компартії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути