Ексклюзиви
пʼятниця, 15 липня 2022 15:44

Спецтема: Війна Росії проти України

Опублікували 100 антиукраїнських Telegram-каналів, серед них – Шарії
3

Показали список російських ворожих Telegram-каналів, які поширюють фейки та маніпуляції і є частиною інформаційної війни проти України.

Спільну заяву опублікували СБУ, Міністерство оборони, Головне управління розвідки, МВС, Рада національної безпеки і оборони, Міністерство культури та інформаційної політики, Міністерство цифрової трансформації, Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

"Мова йде про Легитимный, Сплетница, Картель, Резидент, Наблюдатель, MediaPost, Женщина с косой та інші телеграм-канали, список яких час від часу доповнюється", – пише СБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Слуги", Шарій і ведучий каналу Мураєва просувають telegram-канали спецслужб РФ - ЗМІ

ГУР опублікувало список зі 100 таких каналів. Серед них канали блогерів Анатолія і Ольги Шарій.

"Не маючи можливості перемогти на полі бою, ворог намагається посіяти "зраду" і розхитати українське суспільство. Зокрема, на це працює низка нібито незалежних телеграм-каналів, роботу яких насправді координує Кремль. Причетність таких каналів до російських спецслужб встановила раніше і Служба безпеки України в рамках відповідних кримінальних проваджень", – повідомляє СБУ.

Низка цих каналів для власної розкрутки замовляє рекламу в українських пабліках.

Правоохоронці звертають увагу власників і редакторів всіх українських видань, що підтримка таких ресурсів є пособництвом ворогу і буде переслідуватися відповідно до законодавства.

"Закликаємо вас не користуватися цими каналами, адже їх роботу фінансує і координує Росія. У жодному разі не довіряйте їм, оскільки такі майданчики поширюють фейки та маніпуляції і є частиною інформаційної війни проти України", – звертається СБУ до громадян.

Торік у лютому президент Володимир Зеленський затвердив рішення РНБО, яким заблокував діяльність телеканалів "112", NewsOne і ZIK, пов'язаних з Віктором Медведчуком.

Цьогоріч РНБО запровадила санкції проти антиукраїнського телеканалу "Наш" Євгенія Мураєва. Перед цим петиція припинити мовлення телеканалу назбирала 25 тис. голосів.

У травні низка українських медійних організацій і журналістів закликали президента й міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка відсторонити від телемарафонів вісьмох телеведучих, які працювали на прокремлівських телеканалах.

Зараз ви читаєте новину «Опублікували 100 антиукраїнських Telegram-каналів, серед них – Шарії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути