вівторок, 03 квітня 2012 12:00

Опозиції треба відновити довіру людей - Гриценко

Опозиції треба відновити довіру людей - Гриценко
Анатолій Гриценко вважає, що зміни влади на парламентських виборах не відбудеться. Фото: ukrday.com.ua

Лідер "Громадської позиції" Анатолій Гриценко вважає, що завдання опозиції зараз - відновити довіру людей.

Про це він сказав в ефірі телеканалу ICTV.

"Не вистачає моралі, не вистачає довіри, не вистачає правди. І в цьому контексті, я би хотів, щоб ми говорили про об'єднання опозиції", - зазначив він.

Лідер "Громадської позиції" також підкреслив, що коли три чверті суспільства відкидають владу, то значить, що опозиція вже є у суспільстві. Тому, на його думку, наразі опозиційним силам треба відновити довіру людей.

"Що таке альтернатива? Це коли не взагалі опозиція каже: злочинна влада краде, а називає прізвища хто злочинець і хто краде. І потім притягає їх до відповідальності. Краде Янукович і бачимо, що син стає міліардером, краде Азаров і син стає міліардером, краде Бойко, краде Єжель. Документально ці речі підтверджуються, маєтками, журналістськими розслідування... Опозиція має це фіксувати. Такі речі пробачати не можна, тому що це мільярди...", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гриценко: якщо вибори сфальсифікують - Європа введе санкції

Політик додав: "Опозиція не повинна говорити, що влада робить погано. Вона повинна пропонувати, що вона робитиме натомість: що вона робитиме з виборами, щоб були нормальні, щоб "смотрящих" не було, що вона робитиме із судовою системою, із силовим блоком і т.д.".

Водночас, Гриценко переконаний, що зміни влади після парламентських виборів не відбудеться.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кандидатів на округах треба обирати за місяць до виборів, бо їх можуть посадити - Гриценко

"Я хотів би, щоб не було ілюзій: ніякого уряду народної довіри після парламентських виборів не буде. За все відповідає в країні Янукович Віктор Федорович. Можна поставити премєром Яценюка, а міністрів будуть міняти не питаючи його. Зміна влада відбудеться на президентських виборах", - пояснив він.

Але парламентські вибори мають відбутися для того, щоб президентські залишилися як шанс, підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гриценко бачить, що "Батьківщина" за свого лідера не дуже сильно бореться

"Янукович спить і бачить: сформувати 300, змінити Конституцію і далі Чечетов буде піднімати руку. Ми повинні ставити надзавдання: отримати 300 голосів. І при тій недовірі до влади, яка є, якщо опозиція запропонує альтернативу переконливу і вийдуть в ряди опозиції люди, за якими немає тих скелетів недовіри, які відрізняються від влади не прізвищами,а якістю, інтелектом, - отоді повірять. Тоді буде 300", - наголосив Гриценко.

Зараз ви читаєте новину «Опозиції треба відновити довіру людей - Гриценко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути