Ексклюзиви
пʼятниця, 31 серпня 2012 16:19

Опозиція зрозуміла, що партія Кличка не проект Банкової - політолог

Опозиція зрозуміла, що партія Кличка не проект Банкової - політолог
Тарас Березовець розповів, чого "Батьківщина" вирішила узгоджувати мажоритарників з УДАРом. Фото: obozrevatel.com

Стратегія взаємної конкуренції між Об'єднаною опозицією та Кличком до добра б не привела.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав директор компанії персонального та стратегічного консалтингу "Berta Communications Тарас Березовець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ці вибори до Ради можуть бути найбруднішими - політолог

"Рішення Об'єднаної опозиції  щодо наміру визначити найрейтинговішого кандидата на округах Київщини, а інших відкликати на користь більш сильних претендентів від демократичних сил, повязане із тим, що опозиція переконалась, що в Кличка них не має жодних домовленостей із владою.  "Удар" звинувачували в тому, що це проект Банкової. Як відомо, після жеребкування у Центральній виборчій комісії жоден представник "Удару" та "Свободи" не увійшов в жодну із 225 виборчих комісій. Хоча було очевидно, що Кличко не є проектом Банкової", - сказав Березовець.

За словами експерта, у "Батьківщини" дуже мало сильних мажоритарників на Київщині.

"По Києву Об'єднана опозиція може розраховувати на перемогу буквально в трьох округах. Це Володимир Бондаренко, який йде по Святошинському району, колишній керівник Київської міліції Ярема на Лівому березі і Андрієвський на Солом'янці. Все інше під знаком питання. В Київській області взагалі подивіться, хто йде від Об'єднаної Батьківщини: помічники народних депутатів, невідомі якісь люди, які не мають жодного рейтингу. А  в "Удару" все ж таки по Київській області ситуація краща.  Очевидно, що переконавшись, що підозри щодо технологічності проекту Кличка виявилися неправдивими, тепер будуть готові домовлятися. Стратегія взаємної конкуренції ні до чого доброго б не призвела. Вони б конкурували між собою. А так є шанс, що пройде більше мажоритарників", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Викинули мене, як сміття"

За словами Березовця, в майбутній Раді об'єднання між Кличком і Об'єднаною опозицією не буде.

"Опозиція програє ці вибори, а більшість буде сформована Партією регіонів. Це абсолютно вже зараз очевидний факт. Вони будуть йти окремими фракціями. Тим більше, амбіції Кличка не завершуються парламентськими виборами, а націлені на президентську кампанію 2015 року. Кличко в жодному випадку об'єднуватися із Яценюком не буде. Яценюк для нього такий опонент, що гірше за Януковича, - наголосив він.

Нагадаємо, сьогодні прес-служба "Батьківщини" повідомила, що Об'єднана опозиція має намір визначити найрейтинговішого кандидата на округах Київщини, а інших відкликати на користь інших претендентів від демократичних сил.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція зрозуміла, що партія Кличка не проект Банкової - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути