пʼятниця, 01 червня 2012 13:54

Опозиція зареєструвала законопроект про скасування "харківських угод"

Опозиція зареєструвала законопроект про скасування "харківських угод"
Володимир Яворівський замахнувся на денонсацію "харківських угод". Фото: obozrevatel.com

Народний депутат України "бютівець" Володимир Яворівський зареєстрував у Верховній Раді законопроект про денонсацію "харківських угод" між Росією і Україною.

Як повідомляється на офіційному сайті українського парламенту, проект закону "Про денонсацію угоди між Україною і Російською Федерацією з питань перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території Україні" 1 червня переданий на розгляд керівництву.

Тексту законопроекту та пояснювальної записки до нього на сайті немає.

Як повідомлялося, 31 травня Конституційний суд України оприлюднив рішення, прийняте за зверненням 47 народних депутатів, згідно з яким визнав неконституційним закон про внесення змін до Регламенту Верховної Ради, за якими народні депутати України не мають права вносити на розгляд парламенту законопроекти про денонсацію міжнародного договору України.

Після оголошення рішення, суддя-доповідач у справі Андрій Стрижак зазначив, що народні депутати, зокрема, можуть ініціювати денонсацію "харківських угод" в звичайному порядку, передбаченому Конституцією та Регламентом Верховної Ради.

"Якщо народний депутат внесе законопроект про денонсацію міжнародного договору, наприклад," харківських угод ", то він буде проходити в загальному порядку ... В наших рішеннях (рішеннях КС - ред.) Сказано, що законопроект про денонсацію є звичайним законом і розглядається в звичайному порядку, встановленому для законів. Тобто, він вноситься до Верховної Ради, розглядається в комітетах, комітети вносять до Верховної Ради, Верховна Рада голосує, президент підписує чи не підписує ", - сказав Стрижак.

Опозиційні парламентарії неодноразово реєстрували у Верховній Раді законопроект про денонсацію угоди між Україною і Російською Федерацією з питань перебування Чорноморського флоту РФ на території Україні.

Дана угода була підписана 21 квітня 2010 року в Харкові та ратифіковано Верховною Радою 27 квітня 2010

Зараз ви читаєте новину «Опозиція зареєструвала законопроект про скасування "харківських угод"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути