пʼятниця, 29 квітня 2011 14:24

Україні радять швидше скасовувати "харківські угоди"

Україні радять швидше скасовувати "харківські угоди"

Рішення про денонсацію "харківських угод" із Росією слід приймати якомога швидше, аби в України був менший борг.

Про це Gazeta.ua заявив заступник генерального директора Центру Разумкова Валерій Чалий.

На його переконання, основа для денонсації "харківських угод" є. Це у свою чергу, на думку експерта, створює "міну уповільненої дії" для українсько-російських стосунків.

"Зрозуміло, що влада в Україні буде змінюватись. Раніше чи пізніше буде новий президент, будуть нові уряди, новий склад парламенту. Тому лишається ймовірність денонсації цих угод. У такому разі виникає дуже погана ситуація для двосторонніх стосунків України та Росії. Для України вона матиме економічні наслідки", - підкреслив Чалий.

За його словами, кошти за спожитий газ, які сьогодні зараховуються як борг України, в разі денонсації мають бути повернуті російській стороні.

"Якщо буде прийнято рішення про денонсацію, то треба приймати це рішення якомога швидше, аби борг був менший. Інакше це буде перекладання проблеми на майбутні періоди", - зазначив експерт.

Він уточнив, що відповідь на газове питання слід шукати у самій Україні.

"Сьогоднішні мітинги проти "харківських угод" вже збільшують кількість людей, які є прибічниками денонсації. Це питання гучно постане у внутрішній політичній дискусії перед парламентськими виборами. Можливо, новий склад парламенту по-іншому розгляне цю ситуацію", - припустив Чалий, додавши, що нинішня влада навряд чи піде на денонсацію "харківських угод".

Як відомо, у квітні 2010 року президенти України і Росії Віктор Янукович і Дмитро Медведєв домовилися про подовження терміну перебування Чорноморського флоту Російської Федерації в Севастополі до 2042 року в обмін на знижку в ціні російського газу для України протягом десяти років.

Зараз ви читаєте новину «Україні радять швидше скасовувати "харківські угоди"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути