четвер, 31 травня 2012 16:35

"Нунсівець" вже готує законопроект про денонсацію Харківських угод

"Нунсівець" вже готує законопроект про денонсацію Харківських угод
Андрій Парубій: КС вирішив хоч одним прикладом показати, що діє законно. Фото: lenta.ru

Адміністрація президента недогледіла за Конституційним судом.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат від НУ-НС Андрій Парубій.

Сьогодні Конституційний суд України визнав неконституційним закон про внесення змін до регламенту Верховної Ради, згідно з якими народні депутати України не мають права вносити на розгляд парламенту законопроекти про денонсацію міжнародного договору України.

У зв'язку з цим, "нунсівець" пообіцяв вже найближчим часом внести до Верховної Ради законопроект про денонсацію Харківських угод.

"Я вже зараз готую і найближчим часом буду реєструвати у Верховній Раді законопроект з денонсації Харківських угод. Я вже двічі його готував. Одного разу він стояв на голосуванні і не пройшов. Зараз я готую і буду подавати повторно законопроект з денонсації цих угод", - розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сьогодні КС приняв перше за останні роки конституційне рішення - нардеп

Парубій переконаний, що більшість ухвалювала закон про заборону депутатам вносити законопроекти про денонсацію міжнародних домовленностей лише для того, щоб він не вносив постанову про Харківські угоди. "Зараз його знову буде подано. Традиційно його підтримували і комітет закордонних справ, і комітет з європейської інтеграції. Я переконаний, що цього разу він теж буде підтриманий і буде винесений на розгляд до сесійної зали Верховної Ради", - наголосив нардеп.

Водночас, політик не впевнений, чи проголосує більшість за цей законопроект.

"Ми бачимо, що вже сама Партія регіонів розуміє безглуздість цих угод. Нещодавно Азаров визнав, що вони не дають жодної знижки. І, насправді, я бачу своїм обов'язком це питання піднімати, говорити правду, що Харківські угоди суперечили національним інтересам і жодної економічної вигоди з того немає. Я буду наполягати на його голосування, - наголосив він. - Чи вони проголосують, я не можу знати і говорити за них. Але ми будемо з трибуни переконувати і говорити, що Харківські угоди мають бути денонсовані".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ПР запевнили, що знижка на газ таки була

Якщо за це не проголосують у цьому скликанні, то в наступному це питання буде стояти першим, переконаний Парубій.

Відповідаючи на запитання, чому на його думку КС ухвалив саме таке рішення, нардеп пояснив: "Я бачу дві позиції. Одна в тому, що Адміністрація президента недогледіла і не приділила цьому достатньої уваги. А друга - Конституційний суд настільки себе дискредитував останнім часом, що вирішив, що хоч на якомусь прикладі показати, що його рішення мають законний, а не політичний характер".

Зараз ви читаєте новину «"Нунсівець" вже готує законопроект про денонсацію Харківських угод». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути