пʼятниця, 17 грудня 2010 15:08

Опозиція впевнена, що бійку замовили Янукович та Литвин

Опозиція впевнена, що бійку замовили Янукович та Литвин

Фракції "БЮТ - Батьківщина" і "Наша Україна - Народна самооборона" звинувачують Президента Віктора Януковича, спікера Верховної ради Володимира Литвина і прем'єр-міністра Миколу Азарова в організації масової бійки, що сталася в залі засідань парламенту.

"Ми переконані, що те, що відбулося вчора в парламенті, організували Янукович, Азаров і Литвин", - повідомив журналістам народний депутат Анатолій Гриценко, коментуючи результати спільного засідання двох опозиційних фракцій.

"Виконавці та прізвища прозвучали, і вони на відеозаписах відомі. Ми вимагаємо притягнення до кримінальної відповідальності цих людей і будемо вимагати наступного тижня звіту генерального прокурора про ті слідчі дії, які були виконані", - сказав депутат.

Крім того, опозиція вимагає заслухати звіт генерального прокурора Віктора Пшонки про результати розслідування вчорашньої бійки у Верховній раді. Фракції меншості також вимагають відставки Литвина і мають намір наполягати на розгляді цього питання 21-24 грудня.

"Опозиція не повернеться в зал ні сьогодні, ні в подальшому доти, поки не буде дана належна оцінка тому, що сталося. Тому що так, як вчора діяли проти парламенту, проти парламентаризму, так само ця бульдозерна влада буде діяти проти всього суспільства. Це потрібно припиняти", - сказав він.

Нагадаємо, вчора ввечері, 16 грудня, у президії Верховної ради відбулося масштабна бійка між депутатами від Партії регіонів і БЮТ-Батьківщина. Зокрема, з боку Партії регіонів у бійці взяли участь Олександр Волков, Олег Царьов, Владислав Забарський і Ельбрус Тедеєв.

У результаті масової бійки ряд бютівців отримали травми: Михайло Волинець отримав травму черепа, а Володимиру Бондаренку пошкодили руку. До лікарні Феофанії доставлені п'ятеро депутатів: Володимир Бондаренко, Михайло Волинець, Юрій Гнаткевич, Євген Суслов і Василь Кравчук.

У п'ятницю вранці, 17 грудня, Верховна рада відкрила ранкове пленарне засідання. Депутати від фракції Блоку "Наша Україна - Народна самооборона" і фракції "Блок Юлії Тимошенко - Батьківщина" покинули зал пленарних засідань. Перед відходом бютівці запалили на своїх робочих місцях невеликі лампадки.

ТСН

Зараз ви читаєте новину «Опозиція впевнена, що бійку замовили Янукович та Литвин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути