Ексклюзиви
пʼятниця, 17 грудня 2010 13:29

Єфремову не соромно за те, що "регіонали" влаштували у Раді мордобій

Єфремову не соромно за те, що "регіонали" влаштували у Раді мордобій

Спікер парламенту Володимир Литвин спрямував запит до МОЗ щодо стану здоров'я депутатів, постраждалих в результаті бійки у четвер ввечері у Верховній Раді.

Про це повідомив лідер фракції ПР Олександр Єфремов, відповідаючи на питання журналістів у п'ятницю.

"Давайте ми отримаємо офіційні висновки з медичних установ. Литвин спрямував офіційний запит в МОЗ по цій справі. Але я думаю, що там не така страшна ситуація", - сказав він.

На питання, чи не соромно йому за те, що депутати ПР влаштували у четвер у ВР, він відповів:

"Мені не соромно. Я не можу прийняти сам факт з'ясування стосунків у Верховній Раді .З нашого боку було зроблено все можливе для пошуку компромісу. А соромно було б, якби влада не могла б забезпечити свою роботу".

На репліку про те, що, перебуваючи в опозиції, Партія регіонів могла два місяці блокувати трибуну і "ніхто з депутатів ВР не вийшов з зали з діркою в голові", він нагадав, що під час їхнього блокування тодішні провладні фракції "неодноразово робили спроби витіснити опозицію з зали".

"Але тоді ми змогли відстояти свої позиції", - сказав він..

Водночас Єфремов визнав, що бойові сили фракції ПР і БЮТ не співставні, однак не повідомив, чому в зв'язку з цим фракція не відмовилася від штурму.

"Сили депутатів фракції БЮТ були і за віковим критерієм, і за фізичним станом не в змозі протистояти депутатам, які були в нашій фракції. І ми вмовляли їх не йти на конфронтацію, щоб ситуація не вийшла з-під контролю", - сказав він

Єфремов наголосив, що депутати від фракції ПР вирішили проблему силовим методом, побоюючись, що БЮТ застосує проти них ланцюги та залізні прути, які вони нібито принесли до зали.

Разом із тим, член фракції БЮТ Ольга Боднар заявила, що якби бютівці хотіли застосувати ланцюги, вони б їх застосували при обороні.

"У нас не було з собою нічого крім газет і кросвордів, ще завезли їжу і воду, бо ми збиралися ночувати в парламенті. Якби ми хотіли застосувати ланцюги, то наші хлопці сиділи б на трибуні з намотаними ланцюгами на руки. Однак всі бачили, що ми оборонялися голими руками", - сказала вона.

Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Єфремову не соромно за те, що "регіонали" влаштували у Раді мордобій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути