пʼятниця, 17 грудня 2010 14:02

Чорновіл назвав "регіональних" бійців психічно неадекватним

Чорновіл назвав "регіональних" бійців психічно неадекватним

Народний депутат Тарас Чорновіл не був присутній під час бійки у парламенті у четвер. Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Коли я вчора ввечері йшов звідси з роботи, чув, що розблокування буде, всі про це знали. Воно планувалося на обідню перерву. Мало бути достатньо спокійним та інтелігентним – методом витіснення. Але потім чомусь від обіднього варіанту відмовились", - зазначив депутат.

"Витягли Соломатіна, який ніколи не ходить на засідання. Всі знають, що це психічно неадекватна людина. Знали, що буде картинка. Робили це, коли знали, що точно ще буде преса, і буде зніматися. З боку "регіоналів" все було свідомо. У мене таке враження, що у вчорашніх подіях було основне завдання – Митний союз. Тобто, ми маємо бути неприємними для Європи. Інтерес і виграш я бачу тільки у росіян, і трішки у БЮТу", - зауважив Чорновіл.

Політик вважає, що бійкою у парламенті президента Віктора Януковича підставляють, зокрема так званий "російський квартет". "Це Льовочкін, Хорошковський, Бойко і Фірташ. Хорошковський – російський бізнесмен, залежний від Росії. Бойко в силу обставин став залежним. У Фірташа там 50 % "Газпрому". А Льовочкін за деякими даними був нав'язаний Януковичу Росією. Одне із завдань цієї групи – розбавити середовище, зробити схему а-ля Кучма 2003-2004 рік", - наголосив він.

За словами депутата, юридичні вимоги, які ставили "бютівці" були неможливі для реалізації. "Юлію Володимирівну шкода. Але вони вимагали, щоб була заява Верховної Ради по генпрокуратурі, виходить за межі можливості парламенту. Було зрозуміло, що "бютівцям" потрібно було, щоб у Раді відбувся якийсь мордобій. Для цього вони і блокували трибуну", - сказав парламентар.

Як повідомлялося, у четвер ввечері у Верховній Раді розпочалася бійка депутатів фракцій Партії регіонів і "БЮТ-Батьківщина", що завершилася травмами для кількох парламентаріїв та госпіталізацією двох "бютівців". Потім після словесної перепалки депутати "БЮТ-Батьківщина" залишили залу.

Зараз ви читаєте новину «Чорновіл назвав "регіональних" бійців психічно неадекватним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути