вівторок, 20 листопада 2012 09:50

Опозиція претендує на 11 комітетів у новому парламенті

Опозиція претендує на 11 комітетів у новому парламенті
Опозиція претендує на 11 комітетів. Фото: timeszp.com

Вчора голова фракції Партії регіонів (ПР) Олександр Єфремов заявив, що в новому скликанні Верховної ради депутати, що представляють цю політичну силу, повинні очолювати ключові комітети.

Про це пише газета Комерсант-Україна у публікації "Кінець вже близький".

"Є держава, і якщо ми, як більшість, повинні забезпечувати її стійку роботу, то до нас повинні відійти комітети, які забезпечують цю роботу. А потім уже слід торгуватися по решті комітетам", - сказав Єфремов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Литвин пропонував внести спільний законопроект по перевиборам, проте було складно це зробити - Яворівський

"Є європейська практика, згідно з якою опозиція очолює комітети, які здійснюють контроль над органами державної влади", - нагадав народний депутат Геннадій Москаль ("Наша Україна-Народна самооборона").

Партії "Батьківщина", УДАР та "Свобода" в новому скликанні Ради претендують на керівництво 11 комітетами, а також спеціальною контрольною комісією з питань приватизації. "Ми будемо наполягати на тому, щоб у відання опозиції відійшли комітети з контролюючою функцією. Серед них, звичайно ж, бюджетний комітет, а також комітети з питань правосуддя і свободи слова", - зазначив представник партії "Свобода" Руслан Кошулинський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада не зацікавлена пошвидше прийняти законопроект про перевибори - Кармазін

Крім того, він також висловився за скорочення числа комітетів: "Зараз в Раді створено чотири "правових" комітета. Нам здається, це штучне явище, і їх потрібно об'єднати хоча б заради зменшення витрат бюджету на їх діяльність".

Зараз ви читаєте новину «Опозиція претендує на 11 комітетів у новому парламенті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути