вівторок, 25 червня 2013 11:45

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Опозиція не буде пропонувати чіткий план дій до осені - депутат

Опозиція не буде пропонувати чіткий план дій до осені - депутат
Сас наголошує, що за основу майбутньої програми дій "Батьківщина" візьме маніфест Юлії Тимошенко. Фото: radiosvoboda.org

Партія "Батьківщина" почне працювати над створенням своєї команди та програми дій восени, коли вирішиться доля її лідера, ув'язненої екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав нардеп від цієї фракції Сергій Сас.

Так він прокоментував слова екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка про те, що опозиції слід визначатися з програмою та командою, а не висувати чергового вождя перед президентськими виборами 2015 року.

"План дій - це важливо. Але ми вже прийняли щодо того, хто у нас кандидат у президенти. Одноголосно з'їзд схвалив кандидатуру нашого лідера Юлії Володимирівни на висунення на цю найвищу посаду у державі. Переговори будемо вести у  цьому ключі. Всі інші варіанти - запасні, вони поки не на часі", - вважає нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко: "Опозиція на виборах має показати конкретний план дій, а не чергового вождя"

На запитання, чи вирішують зараз в опозиції питання майбутньої команди лідера, Сас відповів: "У нас до виборів є ще трохи часу. Поки ці перемовини не ведуться. Або ж я просто не знаю про ці речі. Можливо, такі питання вирішуються на якомусь іншому рівні. Але офіційно, в офіційних органах, зокрема на політраді партії та фракції, вони не розглядалися", - запевняє він.

Сас наголошує, що за основу майбутньої програми дій "Батьківщина" візьме маніфест Юлії Тимошенко.

"У нас є маніфест, запропонований Юлією Володимирівною на з'їзді. Його слід взяти за основу майбутніх усіх програм. Цей документ треба розвивати у сегментах напрямків, які подані у маніфесті. Юлія Володимирівна сама акцентувала увагу на цьому. Це предмет для дискусії і внутріпартійної, і опозиційної загалом. Маніфест прийнятий, оприлюднений. Це і є початком дискусії, яку запропонувала Юлія Володимирівна", - каже він.

На думку нардепа, опозиція не буде пропонувати чіткий план дій до осені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Якби Тимошенко була на волі, вона помирила б Гриценка та Яценюка"

"Треба буде визначатися в залежності від того, як буде розвиватися ситуація навколо Юлії Володимирівни. Найімовірніше, відповіді з'являться восени. Тоді стане зрозуміло, в якому напрямку рухатиметься держава. Якщо зважати на вислови президента, які він озвучив минулого тижня під час зустрічі, то європейський напрямок таки визначальний. Тоді оминути питання Тимошенко владі навряд чи вдасться. Якщо вирішиться це питання, то настане час вирішити інші, більш технічні. Це вже не буде проблемою", - упевнений Сас.

Опозиціонер наголошує, що опозиція вже створила частину основних документів по деяких напрямках майбутньої програми.

"Зокрема щодо реформування органів прокуратури - законопроект прийнятий у першому читанні і схвалений Європейською комісією. Тобто, вже викристалізувалися основні напрямки - що відповідно до Конституції треба робити із прокуратурою. Що стосується судоустрою, тут теж можна буде робити кроки без особливих проблем, якщо на це є політична воля. І виборче законодавство також потребує тільки політичної волі. Усе інше - на професійному рівні може бути допрацьоване фахівцями як у парламенті, так і поза його межами", - сказав він.

Депутат також додав: "Точкою відліку є питання звільнення Тимошенко. Так чи інакше воно повинне бути вирішене, або не вирішене до вересня".

Зараз ви читаєте новину «Опозиція не буде пропонувати чіткий план дій до осені - депутат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути