четвер, 21 березня 2013 15:03

Опозиція хоче ухвалити остаточне рішення по Києву на початку квітня

Опозиція хоче ухвалити остаточне рішення по Києву на початку квітня
Фото: chak.com.ua

Опозиція наполягає на голосуванні постанови про київські вибори в цілому наступного пленарного тижня, який почнеться 1 квітня.

Про це заявив лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк на брифінгу з іншими опозиційним лідерами у четвер, пишет "Українська правда".

Він нагадав, що у документі, ухваленому в першому читанні 21 березня, окремо прописано скорочення терміну доопрацювання цієї постанови до 2 тижнів.

"Відповідно до прийнятого нами рішення, постанова має бути прийнята в цілому наступного пленарного тижня", - сказав Яценюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція обіцяє не блокувати Раду через Київ

У свою чергу, лідер фракції "Свобода" Олег Тягнибок скептично поставився до пропозиції Партії регіонів дочекатися рішення Конституційного Суду у питанні виборів у Києві.

"Коментувати рішення суддів, може, і не коректно, але Конституційний Суд уже показав, що тлумачить не Конституцію, а позицію Банкової (Адміністрації президента), і фактично є її речником", - сказав Тягнибок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Наступні місяці парламент не буде конструктивним, однак поступово він навчиться працювати за законами" - експерт

Він також вважає, що після провалу першого голосування у четвер опозиція ухвалила єдино правильне рішення щодо переголосування постанови у першому читанні.

"Йшлося про те, що вибори у Києві взагалі не були б призначені. Це не є компромісне рішення, але нам важливо, що це друге голосування за основу зафіксувало, що вибори таки мають відбутися", - сказав Тягнибок.

На думку опозиціонерів, влада ще не відмовилася від ідеї відтермінувати київські вибори до 2015 року.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція хоче ухвалити остаточне рішення по Києву на початку квітня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути