середа, 20 березня 2013 19:48

"Наступні місяці парламент не буде конструктивним, однак поступово він навчиться працювати за законами" - експерт

"Наступні місяці парламент не буде конструктивним, однак поступово він навчиться працювати за законами" - експерт
Віталій Бала. Фото: www.gart.org.ua

Наступні кілька місяців парламент буде неконструктивним, однак в результаті це призведе до того, що депутати навчаться працювати за законами.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Віталій Бала, говорячи про розблокування Верховної Ради та перші дні її роботи.

Він зауважив, що розблокування опозицією Ради — це позитивний крок, оскільки парламентськими методами вирішити питання щодо позбавлення народного депутат Сергія Власенка мандату, вже не можна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція вирішила розпочати завтрашню сесію ВР із виборів у Василькові

"Щодо цього питання буде подано до Європейського суду з прав людини. Ми маємо розуміти, що не може через питання повноважень одного депутата функціювання парламенту стати заручником. Тим паче, є нагальні питання і багато законів, які треба приймати. Зокрема, стосовно євроінтеграції і підписання Угоди про асоціацію, стосовно виборів у Києві, та й взагалі щодо самого функціювання ВР як державного органу", - наголосив експерт.

Бала додав: "З моєї точки зору, це було б не розумно, якби блокувався парламент, бо рішення вже прийнято, воно оскарженню не підлягає. Тому, тим, щоб вони блокували, вони б вже нічого не зробили. От якби вони блокували парламент для того, щоби не було відправлено на розгляд ВАСУ позов Рибака, це одне. А в цьому випадку це було безперспективно і жодною аргументацією це не можна було б пояснити".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єфремов каже, що по Києву треба шукати політико-правове рішення

Водночас, на переконання політолога, постійні суперечки і сутички у Верховній Раді, зокрема такі, що відбулися за останні два дні, свідчать про те, що найближчі кілька місяців робота Верховної Ради не буде конструктивною.

"Однак, як на мене, це плюс. Бо хоч парламент зараз і не конструктивний, але він результативний. І рано чи пізно, для того, щоби він все ж таки став конструктивним, щоби не було блокування і силового протистояння, потрібно буде просто виконувати регламент, закон і те, що пропонується на погоджувальній раді. Тоді проблем не буде ні як з боку опозиції, ні з боку влади", - пояснив Бала.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В разі неоголошення виборів опозиція заблокує Київраду з 3 червня – Яценюк

Він додав: "Думаю, що парламент зараз вчиться тому, як має працювати, а не як це бажається комусь, як це було за часів Верховної Ради VI скликання. Перший крок до цього вже зроблено і, думаю, що потрошку він так і буде хоч і не конструктивним, коли всі голосують і проблем немає, але результативним у тому сенсі, що закладатиме традиції якраз нормального функціювання Верховної Ради".

Зараз ви читаєте новину «"Наступні місяці парламент не буде конструктивним, однак поступово він навчиться працювати за законами" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути