середа, 20 березня 2013 08:09

Будуть спроби перезапустити Раду, але це закінчиться її розпуском - експерт

Будуть спроби перезапустити Раду, але це закінчиться її розпуском - експерт
Юрій Романенко. Фото: j-news.info

Ніякого довгострокового примирення між Партією регіонів і опозиційними силами не буде, оскільки це може призвести до того. що "регіонали" втратять владу.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Юрій Романенко.

"Те, що я бачив з ранку (19 березня - ред.), то це нагадує взаємний тролінг - "регіонали" тролять "Свободу" російською мовою, а "Свобода" відповідає тим же. З цього випливає те, що і ту, і іншу сторону задовольняє подібна ситуація", - зазначив політолог.

"Ніякого довгострокового примирення не буде. Якби було примирення, то "регіоналам" довелося б відходити від тих цілей, які вони встановили і до яких вони рухаються. Відхід від цих цілей неминуче призводить до втрати влади", - додав він.

Крім того, за його словами, будуть спроби "перезапустити парламент, він знову побурлить, побурлить, вони знову вийдуть на чергове блокування, і в підсумку це закінчиться розпуском парламенту, в цьому не ніяких сумнівів". За його словами, "регіоналам" потрібен напівдіючий парламент. У свою чергу опозиція демонструє свою половинчастість, оскільки вона реально не може визначитися, що їй потрібно".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Народні обранці створили нову купу міжфракційних об'єднань

"А реально опозиції потрібен розпуск парламенту, тому що в результаті цього вона може отримати більше голосів, але оскільки в опозиції дуже багато бізнесменів, які боятися вкладатися в кампанії знову, то вони бояться йти на перевибори. Крім "Свободи", яка розуміє, що може поліпшити свої результати", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кличку стало цікаво, хто "здав" журналістам його брата

Також, експерт переконаний, що "Свобода" як партія також орієнтована на спектакль, їй по нутру цей спектакль, який дозволяє показати, що вона б'ється, що вміє навішати стусанів комусь". "Реально це нічим не загрожує, хоча дозволяє посилити свою позицію в очах виборців. Тому взаємовигідний спектакль буде продовжуватися. І влада і опозиція будуть намагатися витягнути ту конфігурацію, яка буде гарантувати найбільший успіх. У цьому плані "регіонали" мають більше шансів на успіх, оскільки грають стратегічність і у них ресурсів більше. Опозиція буде намагатися вписуватися в ту повістку, яку їм будуть нав'язувати регіони", - резюмував експерт.

Зараз ви читаєте новину «Будуть спроби перезапустити Раду, але це закінчиться її розпуском - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути