субота, 26 січня 2013 22:22

Чорновіл: Всі, хто приходять до влади різко забувають про боротьбу із "кумівством"

Чорновіл: Всі, хто приходять до влади різко забувають про боротьбу із "кумівством"
Фото: pravda.com.ua

Колишній народний депутат Верховної Ради 3-6 скликань Тарас Чорновіл переконаний, що черговий законопроект опозиції щодо заборони близьким родичам обіймати посади в правоохоронних органах не матиме позитивного ефекту для суспільства.

Таку думку він висловив в коментарі Gazeta.ua.

Коментуючи внесений опозицією законопроект, яким пропонується заборонити близьким родичам обіймати посади в правоохоронних органах, він сказав: "Я думаю, що це не допоможе в боротьбі із кумівством. Давайте не забуватися, цей законопроект не буде прийнятий".

Окрім того він нагадав, що подібні законопроект пропонувалися і раніше: "Цей законопроект не є новим. Був такий депутат Ігор Шурма, соціал-демократ із фракції Медведчука, зараз він заступник голови Харківської облдержадміністрації".

"Будучи народним депутатом вніс законопроект про заборону в Україні непотизму, кумівства. До речі законопроект був зовсім непоганий. Він був виписаний якісно і у випадку його прийняття він міг юридично працювати", - висловив думку колишній парламентар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Чого ви від мене хочете?!" - Спікера ВР не на жарт розлютило питання про його зарплату

"Він не є новим, просто той хто є при владі завжди хоче тягнути своїх родичів, що робила попередня команда і що робить сьогоднішня. Треба щоб було прийнято один раз: будучи в опозиції ті хто боролися проти непотизму прийшовши до влади разом з новою опозицією взяли і поміняли. А у нас всі хто приходить до влади різко про це забувають. От і все. А цей законопроект не має майбутнього", - зауважив Чорновіл і додав, що все ж таки, якби він був прийнятий, то "сенс був би якийсь".

Окрім того політик зауважив, що дуже легко "розмити питання силових структур, можна внести певні зміни до переліку і це вже буде не зовсім силова структура".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Свобода" хоче знати, що українці матимуть від видобутку сланцевого газу

Нагадаємо, опозиція внесла до Верховної Ради законопроект, яким пропонується заборонити близьким родичам обіймати посади в міліції, прокуратурі, СБУ й судах.

Зараз ви читаєте новину «Чорновіл: Всі, хто приходять до влади різко забувають про боротьбу із "кумівством"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути