субота, 26 січня 2013 05:55

"Чого ви від мене хочете?!" - Спікера ВР не на жарт розлютило питання про його зарплату

"Чого ви від мене хочете?!" - Спікера ВР не на жарт розлютило питання про його зарплату
Фото: radiosvoboda.org

Голова Верховної Ради України Володимир Рибак отримує 15 тисяч гривень на місяць.

Як повідомив кореспондент Gazeta.ua, про це він змушений був розповісти на прес-конференції, яка відбулася в рамках його робочої поїздки до Донецьку.

Зокрема, представники ЗМІ поцікавилися зарплатою спікера ВР. Однак це питання не припало до смаку політику.

"Ви хочете, щоб у мене зарплата тисячу гривень була? Коли я її отримаю, я все розповім! Я місяць всього працюю, зарплату не отримував", - роздратованим голосом сказав Рибак.

Однак журналісти наполягли на уточненні цифри - голова ВР заявив, що поки має зарплату народного депутата, яка становить 15 тисяч гривень. Скільки доплатять за спікерство, він ще не знає.

Також Рибак зазначив, що це питання не вважає суспільно значущим і важливим.

"У вас більше немає інших запитань? Чого ви від мене хочете?! Якщо є дійсно щось потрібне, тоді питайте", - обурився парламентарій.

Разом з тим, відповідаючи на запитання про мінімальні пенсії чорнобильців, Рибак підкреслив, що, на його думку, неправильно виконувати ті рішення судів, які постановили виплачувати ліквідаторам аварії у Чорнобилі значні суми. Пенсії, як упевнений спікер ВР, повинні відповідати можливостям бюджету країни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Чорнобильці" ще сподіваються врегулювати бюджетні виплати мирним шляхом - протестів поки не буде

"Якщо сьогодні немає фінансів - що робити? З чорнобильцями вийшло, що той, хто встиг в судах витребувати пенсію, той став отримувати 7 - 10 тисяч. А хто нікуди не ходив, той отримував дійсно мало", - сказав Рибак.

Він запевнив, що якщо буде працювати вітчизняна економіка, то і виплати соціально незахищеним верствам населення будуть зростати.

"Так само і дітям війни. Якщо немає фінансів, що робити? Гроші друкувати? Ні, не будемо. Є реальні можливості країни", - підсумував голова парламенту.

Зараз ви читаєте новину «"Чого ви від мене хочете?!" - Спікера ВР не на жарт розлютило питання про його зарплату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

48

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути