Ексклюзиви
пʼятниця, 25 січня 2013 15:17

Рибаку порадили не губити свій авторитет: "Він молодий спікер і йому явно не варто себе так поводити"

Рибаку порадили не губити свій авторитет: "Він молодий спікер і йому явно не варто себе так поводити"
Андрій Сенченко: "Спікер - це не більше, ніж ведучий сесії". Фото: file.liga.net

Право 150 депутатів у екстреному випадку скликати позачергову сесію парламенту не підлягає оскарженню та обговоренню.

Таку думку Gazeta.ua висловив народний депутат від "Батьківщини" Андрій Сенченко, коментуючи заяву спікера Володимира Рибака щодо того, що він проти скликання позачергової сесії парламенту, яке вимагає опозиція.

"Спікер — це не більше, ніж ведучий на сесії, який має чітко дотримуватися процедури і закону. А зараз це просто роздуми про те, чи дотримуватися закону чи ні, і спроба морочити людям голову. Рибак — людина похилого віку, однак молодий спікер. Йому явно не варто себе поводити таким чином , - зауважив нардеп. - Тому що такими діями можна миттєво розгубити авторитет, який приєднується до посади".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рибак божиться, що кликав нардепів на позачергову сесію

Сенченко додав: "Якщо так роздумувати, то простіше просто всю країну перетворити на ГУЛАГ, ліквідувати парламент, місцеві ради і все інше, а потім змусити всіх ходити строєм. Це перший крок туди".

Нардеп пояснив, що депутати мають повне права скликати позачергову сесію у екстрених випадках, і це їхнє право не підлягає оскарженню.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція боїться понизити градус дискусії навколо Тимошенко - експерт

"Позачергова сесія - це завжди екстрена подія, пов'язана з екстреними політичними обставинами. І саме з точки зору елементарної демократії, це право дається 150 депутатам і воно не підлягає обговоренню чиновниками. А депутат Рибак, який наразі виконує обов'язки спікера, є саме чиновником. А так він такий самий депутат, як і всі інші", - підкреслив Сенченко.

Парламентар також запевнив, що опозиція і надалі наполягатиме на проведенні позачергової сесії.

Нагадаємо, що опозиція ініціювала скликання позачергової сесії Верховної Ради у зв'язку з новою справою проти екс-прем'єра Юлії Тимошенко щодо її причетності до вбивства народного депутата Євгена Щербаня у 1996 році. У середу, 23 січня, управління кадрів апарату Верховної Ради офіційно підтвердило збір понад 150 підписів на підтримку ініціативи про скликання позачергової сесії парламенту.

Із законопроектів, які опозиція пропонує винести на позачергову сесію, зареєстровано тільки постанову про створення тимчасової слідчої комісії щодо порушень Конституції при ув'язненні Юлії Тимошенко та Юрія Луценка. Інші проекти постанов, розроблені і підписані лідерами трьох опозиційних фракцій, які вони пропонують розглянути на позачерговій сесії в апараті ВР не зареєстрували.

Зараз ви читаєте новину «Рибаку порадили не губити свій авторитет: "Він молодий спікер і йому явно не варто себе так поводити"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути