пʼятниця, 25 січня 2013 01:17

Опозиція поскаржиться ПАРЄ на "кнопкодавів" від ПР

Опозиція поскаржиться ПАРЄ на "кнопкодавів" від ПР
Фото: svit24.net

Опозиція буде вчити провладну більшість за допомогою українських судів та міжнародних організацій, що "кнопкодавство" має зникнути.

Про це в коментарі Gazeta.ua повідомив заступник голови фракції "Батьківщини", заступник голови української делегації в ПАРЄ Сергій Соболєв.

Коментуючи подання трьох позовів до суду від УДАРу на спікера парламенту Володимира Рибак, він сказав: "Якщо у нас є неупереджені суди, тим більше адміністративні суди, то без сумніву це доводиться дуже швидко".

Також заступник голови української делегації, що для боротьби із проблемою, опозиція готує проект резолюції в ПАРЄ. "Всі ці факти голосування Партії регіонів за чужих осіб, яких немає в залі привели до того, що ми готуємо проект резолюції в ПАРЄ стосовно безпрецедентного випадку, бо такого випадку немає в жодній іншій країні", - зазначив Соболєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Швець пояснив, чого УДАР зробив правильно, що подав до суду на Рибака

Окрім того він додав, що проблема персонального голосування народними депутатами  стосується "не лише голосування по Арбузову". "По нашій інформації такі самі голоси віддавалися і при обранні Азарова прем'єр-міністром, і по голосування цілого ряду  проектів", - висловив обурення політик.

Опозиціонер сказав, що "якщо Рибак, Партія регіонів, Янукович не розуміють, що є Конституція, то ми будемо вчити їх через наші суди, а якщо це не допоможе, то будемо вчити через міжнародні організації".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція буде звертатись до президента ПАРЄ — Павловський про скандал в "Борисполі"

Коментуючи оприлюднене вчора соціологічне опитування згідно з яким майже 90% українців вважають, що депутатів, які передають свої картки для інших повинні бути негайно відкликані з парламенту, він зауважив: "Це зайве підтвердження того, що наскільки це питання стало кричущим в українському суспільстві".

Нагадаємо, УДАР вже подав три позови в суд на спікера Володимира Рибака і вимагає визнати протиправними дії спікера під час голосування за відставку Сергія Арбузова з посади голови НБУ і призначення Ігоря Соркіна на цю посаду.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція поскаржиться ПАРЄ на "кнопкодавів" від ПР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути