Ексклюзиви
четвер, 24 січня 2013 13:59

Опозиція буде звертатись до президента ПАРЄ — Павловський про скандал в "Борисполі"

Опозиція буде звертатись до президента ПАРЄ — Павловський про скандал в "Борисполі"
Фото: ukr.obozrevatel.com

Те, що сьогодні прикордонники не випустили народного депутата, постійного члена української делегації в ПАРЄ Сергія Власенко на засідання організації в Стасбург, на якому він мав виступити із доповіддю — це міжнародний скандал.

Про це у коментарі Gazeta.ua розповів народний депутат від "Батьківщини" Андрій Павловський.

"Я став свідком міжнародного скандалу, тому що Сергій Власенко, за розпорядженням голови Верховної Ради і затвердженим рішення закордонного комітету, є офіційним членом постійної делегації а ПАРЄ. Він не просто депутат і їде не просто по своїм справам", - зауважив він.

Окрім того, він розповів, що "у Власенка в Страсбурзі передбачена офіційна доповідь, до речі, яка стосується вибіркового правосуддя".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Закарпатський УДАР позивається до голови ВР і піде у Європейський суд

"Він ще 26 грудня погасив судові претензії. Сьогодні з собою взяв документи на підтвердження того, що всі претензії виконані, оригінали квитанцій, розпорядження голови ВР, виписку із закону про статус народного депутата, згідно якого не мали права обмежувати його право вільне пересування", - зауважив політик.

Проте, за його словами, на всі аргументи Власенка, "за вказівкою керівництва прикордонники (майор Ковальчук) відмовили Сергію Власенко у перетині державного кордону".

"Вони протримали Власенка до вильоту літака, і тим самим порушили два закони: про статус народного депутата України, та про закордонну службу. Це незважаючи на те, що Власенко представив усі необхідні оригіналі документів, в тому числі про задоволення судових претензій. Безпрєдєл", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт: Основні питання для опозиції будуть вирішуватися не в парламенті, а в "полі"

"Ми будемо звертатися до президента ПАРЄ з цього приводу, адже це вперше таке відбулось в історії організації", - резюмував Павловський.

Нагадаємо, сьогодні вранці прикордонники не випустили сьогодні з аеропорту "Бориспіль" до Страсбурга на сесію Парламентської Асамблеї Ради Європи народного депутата від "Батьківщини" Сергія Власенка.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція буде звертатись до президента ПАРЄ — Павловський про скандал в "Борисполі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

66

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути