Ексклюзиви
понеділок, 27 серпня 2012 13:57

Опозиція без Тимошенко не може нічого скреативити, тому і мітинги у неї мляві - екперт

Опозиція без Тимошенко не може нічого скреативити, тому і мітинги у неї мляві  - екперт
Тарас Березовець: День незалежності став для українців сімейним святом. Фото: glavcom.ua

День незалежності для українців став сімейним святом, тому на мітинги вони вже не виходять.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Тарас Березовець, говорячи про те, чому опозиція зібрала не дуже багато людей на свою акцію 24 серпня.

"День незалежності все таки свято, яке єднає громадян нації. Це не привід виходити з політичними протестами, звинувачувати владу. Тому, як на мене, те, що в цьому році свято пройшло тихо і мирно свідчить про те, що ідеологічні битви навколо державного свята на сьогоднішній день вже зняті. Навіть комуністи чи інші антидержавні партії не ставлять під сумнів те, що незалежність України відбулася і є доконаним фактом", - підкреслив він.

Експерт переконаний, що те, що на акції не вийшло великої кількості людей свідчить про те, що День незалежності для українців став сімейним, а не політичним святом.

"В українців це свято перейшло вже в розряд не стільки державних, скільки сімейних. Українці голосують у цьому випадку руками. Вони проводять свій час не на на мітингах, а йдуть на присадибні ділянки, займаються господарством, використовують цей час для відпочинку. Це нормальне сімейне свято, яким воно є у Франції, США. Тобто, люди витрачають це свято на себе, на родину", - зазначив Березовець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Об'єднана опозиція зібрала 3 тисячі прихильників на Михайлівській площі

Водночас, політолог вважає, що те, що опозиції не вдалося залучити на свою акцію великої кількості людей свідчить про те, що вона не здатна зараз пропонувати нові ідеї.

"Те, що опозиції не вдалося долучити багато людей, це ще одне свідчення того, що вона на сьогоднішній день не формує порядку денного, на відміну від влади Фактично опозиція діє реактивно у відповідь на те, що робить влада, замість того, щоб самій створювати інформаційні приводи і диктувати інформаційну політику владі", - пояснив він.

Березовець додав: "За відсутності Юлії Тимошенко вони розгубили свій креатив і інших креативних людей її рівня, на жаль, опозиція ще не випустила. Можливо, вони з'являться пізніше. Але на сьогоднішній день будемо констатувати, що жодна з опозиційних партій, які себе так декларують, цікавої ідеї не запропонувала. Крім того, щоб щось там прибрати, екологію покращити. А нічого цікавого немає".

Зараз ви читаєте новину «Опозиція без Тимошенко не може нічого скреативити, тому і мітинги у неї мляві - екперт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути