субота, 25 серпня 2012 18:14

Рівняни з немовлятами дефілювали у вишиванках
28

Фото: Фото: Олена ВЛАСОВА

Понад тисячу людей пройшлися червоною доріжкою на майдані Незалежності у центрі Рівного 24 серпня.

Сімейне дефіле у вишиванках тривало близько двох годин. На подіум виходили родинами – наймолодшому учаснику ще не виповнилося й місяця.

Акцію до Дня Незалежності організувала міська влада. У попередні роки Рівне на це свято двічі встановлювало рекорд країни з кількості людей у вишитому одязі, які зібралися в одному місці – у 2006-ому та 2011-ому. Цього разу вирішили здивувати сімейним парадом.

"Наш народ – одна велика родина. Чому б не показати це об'єднання саме у такий святковий день?, - розповідає автор ідеї родинного дефіле Галина Кульчинська, заступниця міського голови Рівного. – Червону доріжку для вишиванок ми робили й раніше. Однак тоді показували глядачам старовинне вбрання з краєзнавчого музею або сучасний одяг із колекцій рівненських майстринь, який демонстрували професійні моделі. Я помітила, що вже тоді просто пройтися подіумом просилися дуже багато сімей із дітками. Ось і вирішили цього року надати таку можливість усім бажаючим – і дітям, і батькам, і бабусям".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Івано-Франківську у вишиванках були навіть місячні діти

На 15-ту годину показати себе та подивитися на інших прийшли тисячі рівнян. Щоб узяти участь в імпровізованому модному показі родини реєструвалися за кілька днів – у міському управлінні у справах сім'ї та молоді. Однак у день дефіле в чергу записувалося все більше бажаючих. Батьків із грудними немовлятами пускали на подіум без черги.

"Ми – 25-ті у черзі, реєструвалися за тиждень до дефіле. До кінця параду будуть сотні – так багато людей підтримало цю ідею", - каже рівнянка Руслана Якута, яка прийшла з мамою, чоловіком, двома доньками та трьома племінниками.

Дехто сам пошив собі одяг, інші купували у майстринь або їздили за ними на гуцульські торги в Коломию. Кілька учасників прийшли у сорочках, які шили їхні бабці та прабабусі. Найдавнішій вишиванці на показі було 120 років.

За бажанням, окрім сімей, на подіум у вишиванках виходили цілими колективами – школярі, вихователі дитячих садків із малечею, фольклорні гурти.

Дійство тривало до 17-ої години. На згадку всім учасникам дефіле зробили безкоштовну фотосесію.

Зараз ви читаєте новину «Рівняни з немовлятами дефілювали у вишиванках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

59

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути