субота, 25 серпня 2012 16:58

Тягнибок із нагоди Дня Незалежності переплив Тернопільський став
6

Фото: Фото: Олена ДЗІК

24 серпня на Тернопільському ставі відбувся заплив на честь незалежності України.

Участь у ньому взяли лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок та відомі тернопільські "свободівці" - голова облради Олексій Кайда і мер Тернополя Сергій Надал.

Крім політиків, перепливти став могли й усі охочі. Проте перед плаванням учасники мали обов'язково пройти медогляд - лікарі на пристані вимірювали артеріальний тиск та слухали серце. У результаті до запливу були допущені всього 9 учасників. Ще десятьом через поганий стан здоров'я медики заборонили пливти.

"Ну хіба можна пливти з тиском 196 на 120?", – пояснювали лікарі свою заборону.

Заплив мав початися о 6-ій вечора. Та стартував на 20 хвилин пізніше – чекали на Олега Тягнибока.

Лідер "Свободи" розповів, що торік уже перепливав Дніпро на День Незалежності. Саме йому належала ідея цьогорічного запливу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оригінальний Тягнибок у вишиванці переплив батерфляєм через Дніпро

"Наступним на черзі стало Тернопільське озеро. Я давно мріяв його пропливти, тим більше разом із мером і головою облради. Коли перепливав Дніпро, це був символічний чин поєднання України в одне ціле. Адже Дніпро цементує Україну. З іншого боку, перепливання водної перепони – це певна жертва. Незалежність нам просто так не далася. Відповідно, за неї треба боротися", - сказав він.

На закиди, що Тернопільський став "підступний", мер Сергій Надал заявив, що своїм прикладом докаже протилежне.

"Ми плануємо показати, що вода тут придатна для купання. Ми цього року став почистили, зробили нову набережну. Цим вчинком хочемо продемонструвати всім тернополянам, що став – це те місце, де можна купатися і відпочивати", - наголосив міський голова.

Перед запливом Тягнибок чесно зізнався, що пливти страшно. З ним погодилися й однопартійці.

"Дуже боюся русалок. Вони підступні", - віджартувався Олексій Кайда. При цьому зауважив, що раніше не заміряв відстані, які пропливав.

Довжина запливу на Тернопільському ставі становила 1 км 100 метрів. Крім дев'ятьох учасників, у воду стрибнуло ще четверо сміливців. Хоча медики їх офіційно не допустили, обійшлося без прикрих інцидентів – допливли всі.

Першим із політиків до протилежного берега добрався Сергій Надал, Олег Тягнибок зробив невеликий гак і доплив другим, а Олексій Кайда, відповідно, став третім.

Зараз ви читаєте новину «Тягнибок із нагоди Дня Незалежності переплив Тернопільський став». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

79

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути