середа, 04 жовтня 2017 17:03

"Опоблок" - найстабільніший союзник президента у трьох питаннях

"Опоблок" - найстабільніший союзник президента у трьох питаннях
Фото: УНІАН

"Опозиційний блок" зажди підтримує голосами в парламенті питання, які стосуються судів, прокурорів та державного бюджету. Цим додають голоси до більшості для ухвалення рішень.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Микола Давидюк.

"Опозиційний блок" готовий розпоротися. Частина готова ігнорувати всі подання президента та коаліції, щоб Раду на розкол - і на вибори. Інша частина готова підігрувати за певні преференції. "Опоблок" завжди голосує за три питання: суди, прокурори та бюджет. У цих питаннях він найстабільніший союзник президента. У них рідна фракція не так дає голоси, як "Опоблок", - сказав Давидюк.

Він наголосив, що найважливішими зараз для країни є питання судів, корупції та війни. Однак політики не хочуть об'єднуватися для їхнього вирішення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенку вигідний "кучмівський" розклад у системі судів - експерт

Верховна Рада 3 жовтня завершила розгляд поправок до законопроекту "Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу, Цивільного процесуального кодексу, Кодексу адмінсудочинства України та інших законодавчих актів". Таким чином ухвалила пакет судової реформи.

Майже половина складу парламентської фракції "Опоблок" голосувала за судову реформу разом з "Блоком Петра Порошенка" і "Народним фронтом". "Опоблок" дав 20 голосів "за" запровадження електронного судочинства, у той час як усього у фракції 43 нардепи. Під час голосування 10 депутатів були відсутні, 11 не голосували.

Тільки двоє представників "Опозиційного блоку" виступили проти - це Вадим Новинський та Михайло Добкін.

Зараз ви читаєте новину «"Опоблок" - найстабільніший союзник президента у трьох питаннях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути