пʼятниця, 18 січня 2013 23:55

Олійник знайшов панацею від "кнопкодавства"

Олійник знайшов панацею від "кнопкодавства"
Володимир Олійник. Фото: ckpr.com.ua

Беззмістовно вводити кримінальну відповідальність за не персональне голосування та блокування трибуни Верховної Ради без скасування депутатської недоторканості. Лише разом такі кроки стануть діючими, а в Раду не йтимуть ті, хто хоче там ховатися від кримінальної відповідальності.

Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив народний депутат від Партії регіонів Володимир Олійник.

"Був уже один законопроект від опозиції щодо притягнення до кримінальної відповідальності за не персональне голосування. Ще одна пропозиція від Зубанова про відповідальність, як я розумію про кримінальну, за блокування трибуни.  ..Не погоджуюсь з однієї сторони, бо сфера регулювання – є сфера трудового законодавства, а якщо ми так і далі підемо, то ми зможемо вводити кримінальну відповідальність щодо діяльності народного депутата. Тому треба бути обережним, коли виводять кримінальну відповідальність в сферу трудового законодавства", - наполіг політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В УДАРі скаржаться на прогульщиків-"регіоналів": "З перших днів нової ВР вони намагаються її дискредитувати"

Окрім того, він додав: "Я тут би краще сприймав пропозицію щодо відкликання депутата, розірвання трудових стосунків. Про те ці речі не вирішують поставлену задачу. Якщо ми введемо кримінальну відповідальність, то як притягнути народного депутата до такої відповідальності?".

"Треба по конкретному депутату припинити його повноваження і дати можливість порушити справу. Тобто на заваді до мети стоїть недоторканість. Вона є небезпечною через вибірковість в застосуванні цих двох норм права", - підкреслив Олійник.

Також він запропонував: "Давайте пакетом вносити пропозиції, я підтримаю – кримінальна відповідальність за не персональне голосування, кримінальна відповідальність за блокування трибуни і пакетом скасування депутатської недоторканості. Тоді ці норми будуть діючими".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шкіль буде просити політичного притулку в Чехії

Зокрема він додав, що коли буде скасована недоторканість депутатська, то "дві ті статті будуть мертвими, тобто недіючими, тому що в Верховну Раду не будуть йти ті, хто хоче там ховатися від кримінальної відповідальності".

Відповідаючи на уточнююче питання, чи підтримає таку ініціативу Партія регіонів, він сказав: "Кажу за себе. Я ще не радився з колегами. Я вперше це сказав, але я буду наполягати на цьому".

Зараз ви читаєте новину «Олійник знайшов панацею від "кнопкодавства"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути